Најновије

Ал Каида напала затвор у Јемену и ослободила 300 затвореника

Ал Каида на арапском полуострву напала је у четвртак централни затвор у Мукали на југоистоку Јемена и ослободила више од 300 затвореника, међу којима је био и један њихов вођа, искористивши хаос који је изазвао рат у земљи, изјавио је један безбедносни извор.
Ал Каида (Фото: centerforsecuritypolicy.org)

Ал Каида (Фото: centerforsecuritypolicy.org)

Један од вођа овог огранка Халид Батарфи, који је у затвору већ четири године, био је међу затвореницима који су успели да побегну из централног затвора у Мукали, у покрајини Хадрамут, који су у зору напали борци екстремистичке мреже, изјавио је овај извор за АФП. У окршају који је уследио после напада убијена су два затворска чувара и пет затвореника, казао је исти извор. Осим затвора, милитанти су напали у Мукали седиште локалне власти, филијалу Централне банке, полицијску станицу и канцеларије обавештајних служби, навео је исти извор. Ал Каида је извела нападе у тренутку када шиитски побуњеници Хути и њихови савезници покушавају да освоје Аден, главни град на југу.
Прочитајте још:Шешељ: Хрватска би могла и мене да повучеЗЛА КОБ СРПСКИХ ЛИДЕРА: Умирали су у најгорим мукама у Хашком трибуналу, мучени и пребијани по затворима!
Извор: Фена

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА