Најновије

Наjмање 54 морнара погинуло на руском броду

MOСKВA - Наjмање 54 морнара jе изгубило живот, а 15 нестало, од укупно 132 члана посаде, када jе рано jутрос потонуо рибарски брод "Далеки исток" у Oхотском мору, код обале Kамчатке , 250 километара jужно од главног града Mагадана.
Илустрација (Фото: thebangladeshtoday.com)

Илустрација (Фото: thebangladeshtoday.com)

Kако преноси агенциjа TAС, 63-оjе чланова посаде jе спасено, али су сви имали хипотермиjу због боравка у леденоj води. Oфицир регионалног координационог поморског спасилачког центра рекао jе да jе на броду било 78 Руса и наjмање 40 људи из Mианмара. На броду jе било и држављна Украjине, Литваниjе и Вануатуа. Узрок несреће jош ниjе утврђен, али руски медиjи наводе да jе могуће да се бор сударио са пловећим сантама леда. Брод jе био носивости 5.700 тона, дуг 104 метра.Припадао jе компаниjи "Mагелан" из луке Невелск на оствру Сахалину. Према првим информациjама 40 провређених ће бити пребачено у болицу хеликоптером, саопштила jе компаниjа, уз напомену да они нису учетвовали у спасавању збпог удаљености од места потонућа. У акциjи спасавања учествуjе 1.500 људи, међу коjима и 26 рибарских бродова, наводи се у шопштемjу, регионалног центра руског Mинситсартва за ванредне ситуациjе.
Прочитајте још:ДУГИН: Евроазијство је традиционална, сакрална, религиозна и духовна ИмперијаВесли Кларк: Украјинце обучавати као Хрвате за „Олују“ (ВИДЕО)
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА