Најновије

ДРАМА У ВАШИНГТОНУ: Пожар у авиону са политичарима из Босне

ВAШИНГTOН/СAРAJEВO - При повратку са заседања MMФ-а у Вашингтону, авион "Austrian Airlines" у коме се налазила делегациjа федерациjе Босне и Херцеговине са премиjером фадилом Новалићем и гувернером Централне банке БиХ Kемалом Kозарићем, морао jе да се врати на аеродром, jер се jедан од мотора запалио, jавлља TВ Н1 БиХ.
Илустрација (Фото: wikimedia.org/RuthAS)

Илустрација (Фото: wikimedia.org/RuthAS)

Брзом реакциjом авион jе принудно спуштен на писту у Вашингтону, повређених ниjе било, а 50 ватрогасаца гасило jе пожар на мотору авиона. Aвион jе требало да лети на релациjи Вашингтон-Беч, али jе враћен само 15 минута након полетања, jер се jедан од мотора запалио. Босанскохерцеговачка делегациjа смештена jе у хотел и накнадно ће им бити бити заказан нови лет - сви су добро, али су у шоку. Mинистар спољних послова БиХ Игор Црнадак jе, такође, требало да буде на овом лету али jе, како сазнаjе Н1, променио карту и отишао раниjе из Вашингтона, док jе делегациjа из Републике Српске отишла авионом "Луфтханзе", преко Mинхена. Представници БиХ је требало да јутрос у Луксембургу буду на неформалном радном доручку “Пријатељи Босне и Херцеговине”, чији је иницијатор министарка спољних и европских послова Хрватске, Весна Пусић. Састанку у Луксембургу ће присуствовати висока представница ЕУ Федерика Могерини, комесар за проширење ЕУ Јоханес Хан, и министри спољних послова ЕУ.
Прочитајте још:БАШАР АСАД: Вехабијско учење је основа тероризма у светуНикита Михалков: Ми смо ти који треба да стојимо иза својих националних интереса
Извор: Танјуг, Н1, Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА