Најновије

Русија се враћа на Блиски Исток, САД све више губе позиције

Русија почиње да игра све значајнију стратешку улогу на Блиском Истоку, а САД постепено испадају из игре – оценио је The Economist.
С -300 (Фото: РИА новости)

С -300 (Фото: РИА новости)

Британски лист наглашава да је Русија после распада СССР губила позиције и да је оно што је била задржала додатно ослабило током „арапског пролећа”. Па нагласио: „Међутим, сада када је кренуо повратни талас тих превирања – Русија тамошњим ауторитарним режимима изгледа као подеснији савезник него Америка”. The Economist је за пример навео египатског председника Абдела Фатаха ас-Сисија, за којег тврди да је успоставио блиске односе са Русијом након што су му САД окренуле леђа. Исти лист процењује да ће испорука руских ракетних система С-300 Ирану отворити врата „важним променама у региону”. „Кремљ ће – закључује The Economist – осујетити реализацију америчке стратегије иако је Русија због Украјине под економским притиском Запада”.
Прочитајте још:Рогозин: Дошло је време да Русија дође и освоји АрктикНикита Михалков: Ми смо ти који треба да стојимо иза својих националних интереса
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА