Најновије

Oвај човек је назаслужнији за тежак пораз Украјинаца у Дебаљцевском котлу (ВИДЕО)

КИЈЕВ - Украјинске власти оптужиле су 35-годишњег капетана украјинске војске да је најодговорнији за њихов тежак пораз у Дебаљцевском колту када је страдало на стотине украјинских бораца. Капетан Шљапкин кординисао је рад и комуникацију разних служби укрјинских снага безбедности и имао приступ шифрованим порукама које је, према тврдњама украјинског тужилаштва, прослеђивао руском ФСБ.
Капетан Шљапкин (Фото: Јутјуб)

Капетан Шљапкин (Фото: Јутјуб)

Према тврдњама тужилаштва, Шљапкин је наводно месецима преносио информације које су стизале до команде ДНР И ЛНР. Ове информације су биле кључне за чишћење Дебаљцева. Шљапкин је у међувремену побегао са супругом и две ћерке у Русију. У изјави за руску телевизију "Lifenews" Шљапкин је рекао да ни једног тренутка није подржавао рат који Коломоиски, Порошенко и Турчинов воде против својих грађана у Донбасу. Он каже да је дужност сваког официра да заштити грађане своје земље и да је све што је чинио било у циљу заштите становништва. Капетан Шљапкин не планира повратак у Кијеве већ жели да остане у Русији и како каже "започне живот од нуле".
Прочитајте још:Следећи потез НАТО су регионални блокови и нова гвоздена завесаОфицир САД: Продаја С-300 Ирану имаће озбиљне последице
Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА