Најновије

Руси тврде: Односи Србије и Русије интензивни

У годишњем извештају руског Министарства спољних послова се наводи да су у 2014. "руско-српски контакти били интензивни, а резултовали су посетом председника Русије Владимира Путина Београду 16. октобра 2014. поводом прославе 70. годишњице ослобађања српске престонице од нацистичке окупације".
Србија - Русија (Илустрација: Вконтакте)

Србија - Русија (Илустрација: Вконтакте)

"Доследни став Србије да се не придружује увођењу санкција против Русије је омогућио значајно повећање извоза српских пољопривредних производа на руско тржиште", истакло је руско Министарство, а пренела је агенција Тасс. У извештају објављеном на сајту руског МСП се такође наводи да су односи Русије и неких чланица Европске уније и даље на прагматичном нивоу упркос санкцијама. "Немачка је отворена према прагматичном дијалогу кад је реч о најважнијим државним питањима, упркос томе што се придружила инциијаторима оштре анти-руске политике у контексту украјинске кризе", стоји у документу. Кад је реч о Британији, догађаји у Украјини су резултовали практичним замрзавањем готово свих канала званичне билатералне сарадње са том земљом, навело је руско Министарство. У извештају стоји и да, иако је ускладила своју политику са политиком ЕУ, Аустрија је и даље једна од противница дугорочног сукоба са Русијом и пооштравања санкција.
Прочитајте још:СТРЕЛКОВ: Треба ослободити целу Украјину од неонациста јер се рат – никад неће завршитиРусија јача економску сарадњу са Аргентином
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА