Најновије

НАЈНОВИЈА УЦЕНА БЕОГРАДУ ИЗ ЕВРОПЕ: Србијо прими Тачија као што си и Тонија Блера!

Потпредседница Европског парламента и известитељка ЕУ за Косово Урлике Луначек каже да би Србија, како би показала доследност, требало да се понаша у случају Хашима Тачија исто као што се понашала у случају Тонија Блера, бившег британског премијера.
Хашим Тачи (Фото: kryeministri-ks.net)

Хашим Тачи (Фото: kryeministri-ks.net)

– Постоји “неко” ко веома јасно показује интересовање за злочине почињене против Срба на Косову. Као што господин Ђурић зна, специјална истражна јединица пронашла је 2014. године снажне доказе против извесних бивших високих званичника Ослободилачке војске Косова, али засигурно не и против ОВК као целине. Стога, ја и мој актуелни извештај ЕП о Косову наглашавамо да успостављање и функционисање специјалног суда за ратне злочине треба да буду приоритет за нову владу Косова – каже за Данас Улрике Луначек, потпредседница Европског парламента и известитељка ЕП за Косово, коментаришући изјаве директора Канцеларије Владе Србије за КиМ Марка Ђурића. Ђурић је у реаговању на недавну изјаву Луначекове да Србија “треба да поништи пресуду” против шефа косовске дипломатије Хашима Тачија између осталог рекао да би “неко требало да се заинтересује за злочине против Срба” на Косову. Луначекова истиче да је током своје посете Приштини ове седмице такође позвала косовски парламент да усвоји неопходан пакет закона “у најкраћем могућем року”. – Што се тиче Тачија, господин Ђурић би требало да веома добро зна да ја нисам неко ко у глобалу брани господина Тачија. Критиковала сам га док је био премијер када сам увиђала разлоге за то. На конференцији за новинаре у уторак у Приштини рекла сам да би Србија, како би показала доследност, требало да се понаша исто као што се понашала у случају Тонија Блера, бившег британског премијера – наводи она.
Прочитајте још:ПИСМО СА КОСМЕТА: Није нам остало ништа друго него да трпимо, па колико ко издржиШта се десило у авиону председника Србије (ВИДЕО)
Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА