Најновије

У полуфиналу Севиља, Фиорентина, Дњепар и Наполи

"Клацкалица" на стадиону Петровски у полуфинале, ипак, одвела Севиљу. Фиорентина релативно лако избацила кијевски Динамо, али Украјина неће остати без представника међу четири најбоље екипе Лиге Европе. Волфсбург спасао понос против Наполија, али ништа више од тога.
Лига Европе (Фото: Јутјуб)

Лига Европе (Фото: Јутјуб)

Фудбалери Наполија, Севиље, Дњепра и Фиорентине пласирали су се у полуфинале Лиге Европе. Зенит - Севиља 2:2 Севиља је одиграла 2:2 у Санкт Петербургу против Зенита, што јој је после победе на свом терену (2:1) било довољно да задржи шансе за одбрану трофеја другог по снази европског такмичења. Поново су Шпанци славили против Зенита головима у последњим минутима, а јунак је био Кевин Гамеиро, након што је дао гол у 85. Претходно је Зенит имао продужетке у рукама после преокрета преко Саломона Рондона и Хулка, док је стрелац за Севиљу био Карлос Бака из пенала. Фиорентина је рутински прошла у наредну фазу пошто је у Фиренци надиграла кијевски Динамо са 2:0 головима Марија Гомеза и Мануела Варгаса. Фиорентина - Динамо Кијев 2:0 Екипи Ненада Томовића, који је као десни бек одиграо свих 90 минута, посао је било додатно олакшан после црвеног картона Џеремејна Ленса у 40. минуту. Још један италијански тим је лако прошао међу четири најбоља тима - Наполи, одигравши 2:2 са Волфсбургом. У првом мечу био је убедљив - 4:1. Наполи - Волфсбург 2:2 Тим из Напуља је и у реваншу имао велику предност од 2:0, али су фудбалери Волфсбурга за само два минута успели да дођу до ремија. Највеће изненађење ове сезоне Дњепар исписао је још једну страницу у историји клуба пошто је, после 0:0 у Брижу, победио минималним резултатом у Кијеву. Дњепар - Клуб Бриж 1:0 Жреб парова за полуфинале одржаће се у петак, утакмице су на програму 7. и 14, док је финале заказано за 27. мај на стадиону у Варшави. Резултати и стрелци четврфинала Лиге Европе: Дњепар - Клуб Бриж 1:0 (Шахов 82), први меч 0:0 Фиорентина - Динамо Кијев 2:0 (Гомез 43, Варгас 90), први меч 1:1 Наполи - Волфсбург 2:2 (Каљехон 50, Мертенс 65. - Клос 71, Перишић 73), први меч 4:1 Зенит - Севиља 2:2 (Рондон 48, Хулк 72. - Бака 6. пенал, Гамеиро 85), први меч 1:2
Прочитајте још:Вођа навијача Албаније прети: Српским мајкама враћамо синове у ковчегу! (ФОТО, ВИДЕО)СА САМО ЈЕДНИМ ГОЛОМ: И Реал и Јуве у полуфиналу Лиге шампиона (ВИДЕО)
Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА