Најновије

Испраћај за Сулејманија у Багдаду уз пароле "Смрт Америци": Ирачани цепали и палили заставе САД (ВИДЕО)

Више десетина хиљада Ирачана придружило се погребној поворци у Багдаду у знак жалости за иранским генералом Касимом Сулејманијем, лидером ирачке шиитске милиције (ПМФ) Абу Махдијем ел Мухандисом и осталима који су у убијени у америчком ваздушном нападу у Ираку.

Ирачани цепају америчку заставу због убиства Касима Сулејманија (Фото: Јутјуб)

У поворци се налазио и ирачки премијер Адел Абдул Махди Хади ел Амири, који ће вероватно заменити убијеног Мухандиса на челу ПМФ.

Погребна поворка у Багдаду означила је почетак вишедневне жалости за Сулејманијем чије тело ће касније бити пребачено у Иран и у уторак сахрањено у његовом родном граду Керман.

Ожалошћени грађани окупили су се у Багдаду од раних јутарњих сати, а поворка је прошла улицама града.

Неки људи носили су заставе Ирака, други портрете Сулејманија и иранског врховног вође ајатолаха Алија Хамнеија, а неки узвикују пароле "Смрт Америци".



Испраћај, који је организовала милиција ПМФ, из Багдада биће колима настављен до светог шиитског града Кербале и завршиће се у Наџафу где ће бити сахрањени Мухандис и други Ирачани, преноси Ројтерс.

Ковчег са телом Сулејманија биће вечерас допремљен у Иран. Сутра ће бити организована погребна поворка у Масаду, одатле у престоницу Техеран, да би затим он био сахрањен у Керману у уторак, јавили су ирански државни медији.

Прочитајте ОВДЕ како би Иран могао да се освети Америци.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА