Најновије

Букти рат у Јемену: Данас убијено 27 људи

САНА – Најмање 27 људи погинуло је данас у Јемену у жестоким борбама на југу земље између шиитских побуњеника Хута и снага лојалних јеменском председнику Абд-Рабуу Мансуру Хадију, који се налази у егзилу, рекли су локални званичници.
Јемен (Фото: voanews.com)

Јемен (Фото: voanews.com)

Најмање четири про-Хадијева борца и шест Хута је погинуло у сукобима рано јутрос у граду Далеху, северно од Адена, док је у заседи убијено још осам побуњеника, пренео је АФП. Даље на истоку, у граду Лодеру, у гранатирању снага лојалних председнику убијено је девет побуњеника. У самом Адену такође је било сукоба, а авиони коалиционих снага предвођених Саудијском Арабијом наставили су бомбардовање побуњеничких положаја упркос најави у уторак о прекиду војне кампање. Мете су биле председничка палата, коју држе побуњеници, а која је била последње уточиште Хадија пре него што је прошлог месеца напустио земљу и отишао у суседну Саудијску Арабију, рекли су војни званичници.
Прочитајте још:Путинов алигатор, машина која уништава све пред собом (ВИДЕО)Нова ера за човечанство: НАСА открила како да путујемо брже од светлости!
Ратни авиони коалиционих снага такође су бомбардовали ваздухопловну базу Ал-Анад, северно од Адена, сада под контролом побуњеника, из које је америчка војска водила рат дроновима против Ал Каиде, пре него што су их борбе приморале на повлачење. Сукоби долазе у јеку позива на дијалог да се оконча конфликт у Јемену, у коме је, према подацима Уједињених нација, од краја марта погинуло више од 1.000 људи, од којих најмање 115 деце. Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА