Најновије

Дерби: Партизан игра за титулу Звезда за наду

БЕОГРАД - Вечити фудбалски дерби између Црвене звезде и Партизана увек је посебан дан у Београду, Србији и региону, а данашњи 148. дуел црвено-белих и црно-белих имаће додатну драж јер би могао да буде пресудан у шампионској трци.
Фудбал (Фото: bubblews.com)

Фудбал (Фото: bubblews.com)

Звезда је домаћин, први пут откад стадион носи име легендарног Рајка Митића, а победа се намеће као императив због чињенице да Партизан има пет бодова предности и у случају победе, па чак и нерешеног резултата црно-бели би једну руку ставили на пехар. Играчи тренера Ненада Лалатовића претходних дана отворено су причали "да је победа једина опција", а сем предности домаћег тререна, на руку црвено-белима иде и чињенице да су у последње време углавном славили против комшија на свом терену. Са друге стране, искуснији тим црно-белих зна како се играју утакмице за титулу, често су излазили као победници, истина, углавном у Хумској, а тренер-дебитант Зоран Милинковић уверен је да баш то може да буде предност. Као и претходних осам дербија Милорад Мажић ће делити правду, што је наравно потпуно логично јер се најбољи српски арбитар сјајним издањима на европској сцени намеће као логично и најбоље решење.
Прочитајте још:КРАЉ ОСТАЈЕ КРАЉ: Погледајте шта је погодио Синиша Михајловић! (ВИДЕО)ГДЕ СУ, ШТА РАДЕ ЗВЕЗДИНИ ШАМПИОНИ ИЗ БАРИЈА: Од професора до кафеџија!
Као и увек када се игра дерби, свих преосталих седам утакмица остаће у другом плану, али за нијансу замнимљивијер могло би да буде у Крагујевцу где домаћи Раднички који се бори за опстанак дочекује претендента за Европу Чукарички или на Карабурми у дуелу градских ривала ОФК Београда и Рада. Распоред 24. кола Суперлиге: Субота: Јагодина - Вождовац, Младост - Доњи Срем, Раднички Крагујевац - Чукарички, Раднички Ниш - Напредак, Спартак - Нови Пазар (16.00), Војводина - Борац (17.30), Црвена звезда - Партизан (18.00). Недеља: ОФК Београд - Рад (16.00). Табела: Партизан 56 бодова, Црвена звезда 51, Чукарички 44, Војводина 40, Нови Пазар 36, Рад 34, ОФК Београд 32, Јагодина 30, Младост Лучани 29, Спартак 25, Напредак 24, Доњи Срем 24, Борац Чачак23, Раднички Ниш 23, Вождовац 18, Раднички Крагујевац 15. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА