Најновије

ДС: СНС жели Војводину за какву су се залагали деведесетих

НОВИ САД - Покрајински одбор Демократске странке за Војводину саопштио је данас да је Српска напредна странка у више наврата у Скупштини АП Војводине показала како замишља Покрајину гласајући за смањење њених надлежности, те да Напредњаци нуде исту онакву Војводину за какву су се њихови чланови залагали деведесетих година.
Демократска странка ( Фото: ДС )

Демократска странка ( Фото: ДС )

У саопштењу војвођанског ДС се наводи да СНС поново најављује "некакав програм за Војводину" и подсећа да је још у јулу 2014.г. високи функционер СНС Горан Кнежевић обећао, у року од десет дана програм СНС за Војводину. "У исто време, нисмо заборавили какву су Војводину деведесетих креирали најистакнутији чланови СНС, тада као радикали и какав су однос имали према грађанима који су подржавали мултиетичку и вишенационалну Војводину", каже се у саопштењу. У ДС-у кажу да је та странка и тада, као и данас, имала јасан став о Војводини и њеним вредностима, те да су мултиетичностност и мултикултуралност увек били њени најузвишенији циљеви, па их зато "вређа када о тим вредностима говоре они који су до пре неколико година све чинили да их униште". "Потребно је много више од тих неколико година да би се заборавила њихова недела и њихов однос према Војвођанима током деведесетих. Зато смо сигурни да ће грађани Војводине на покрајинским изборима знати да разликују европску , мултиетичну Војводину коју градимо већ деценију и по на развалинама уништене Покрајине током власти најистакнутијих појединаца из садашње СНС, од Војводине какву исти ти појединци нуде и данас", истиче се у саопштењу Покрајинског одбора ДС.
Прочитајте још:ПРИТИСАК: Меркелова шаље нове услове СрбијиНемци не могу против руских тенкова
Војвођанске демократе наглашавају да напредњаци "свесни чињенице да својим смешним тврдњама о броју присутних на митингу у Београду не могу да демантују чињеницу о присуству огромног броја грађана", покушавају да скрену пажњу јавности "лажним тврдњама о стању у Војводини". Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА