Најновије

Вучић: Долазак Тениса у Србију је велика ствар јер планирају да инвестирају

БЕОГРАД - Председник Владе Србије Александар Вучић изјавио је данас да је потписивање меморандума о разумевању са немачком компанијом "Тенис" велика ствар за Србију, будући да је намера те компаније да производи три милиона товних свиња.
Александар Вучић (Фото:Медија центар)

Александар Вучић (Фото:Медија центар)

"Ово је велика ствар за грађане. Намера евпроског и немачког краља меса и једног од најуспешнијих људи у Европи да инвестира у Србију, њихова намера да имају производњу од три милиона товних свиња производњу, то је 20 фарми, је велика ствар за нашу земљу. Тенис ће сам да превазиђе комплетну српску производњу", поручио је Вучић. Премијер је на конференцији за новинаре после потписивања Меморандума навео да је посебно поносан, задовољан и срећан што се то десило на годишњицу функционисања Владе Србије, после више месеци тешког и напорног рада. Најавио је могућност да се у наредних месец дана потпише и уговор, будући да Србија, како је рекао, није урадила све и треба да измени један закон. Премијер Србије је казао и да су већ договорене локације за пет фарми, да се за исто толико сада разговара. Вучић је поручио да ће та инвестиција довести до драматичног повећања извоза пољопривредних производа, подизања укупног квалитета меса, али и значајног смањења незапслености. Вучић је новинарима показао производе те компаније - ћевапчиће и тост хамбургер. "Ово је оно што рекламирају тамо, то је некакав тост хамбургер и то ћемо све ми да производимо овде у Србији и то је велики подстицај за напредак српске пољопривреде, српског села, а реклама коју нам направи ова инвестиција у Немачкој је велика ствар", поручио је премијер Србије. Влада Србија и немачка компанија "Тенис", која је највећи произвођач меса у Европи потписале су данас у Београду Меморандум о разумевању. Меморандум су потписали министар привреде Жељко Сертић, испред Владе Србије, и Данијел Нотброк испред компаније "Toennies Holding GmbH", а потписивању уговора присуствовао је премијер Александар Вучић.
Прочитајте још:ПРИТИСАК: Меркелова шаље нове услове СрбијиНемци не могу против руских тенкова
Потписивању је присуствовао и власник компаније Клеменс Тенис. "Тенис" је заинтересован да, како је раније речено, у циљу јачања свог присуства на тржиштима југоисточне Европе, заједно са немачким партнерима дугорочно инвестира у Србију, кроз изградњу технолошки и производно заокружених капацитета за производњу меса и производа од меса, у износу од око 400 милиона евра. Вучић је 27. септембра посетио производни ланац највећег европског произвођача и извозника меса, породичну компанију Тенис у Немачкој која је изразила заинтересованост за покретање производње у Србији. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА