Најновије

Грађани Обреновца бојкотују ГСП због великих цена карата

БЕОГРАД – Обреновчани организовани путем друштвене мреже Фејсбук позвали су на бојкот Бус плус система током априла и покренули петицију којом се тражи појефтињење превоза за становнике те беогр
Илустрација (Фото: Јутјуб)

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Петиција Бесплатан превоз за Обреновчане покренута је поводом, како се наводи, веома скупих Ластиних карата ка свим градовима или селима из општине Обреновац, за које путници дневно морају да издвоје од 500 до 1.000 динара. „После поплаве скоро нико нема паре за храну а камоли за карту која је негде и 200 динара. Шта да раде људи који су из неког села у околини општине Обреновац а раде у Београду, они морају да мењају два аутобуса, први од свог села до Обреновца па други од Обреновца до Београда”, наводи се у петицији. Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је агенцији Бета да је општина пре три месеца упутила захтев граду Београду и градоначелнику Синиши Малом у вези са променом тарифног система којим би Обреновчани добили јефтиније карте за превоз. Он је навео да је цена линија ГСП - 860, која саобраћа од београдске железничке станице до Обреновца 300 динара и да Обреновчани који свакодневно иду за Београд и назад дневно морају да издвоје 600 динара што је, како је оценио, много.
Прочитајте још:Ужасни услови: Београдска хитан помоћ пред колапсомТерор: Бус плус контролор шамарао жену у аутобусу!
„Указали смо да постоје линије као што је линија 601 која иде ка Сурчину, сличне километраже али је цена карте три пута мања”, истакао је Чучковић. Према његовим речима, тренутно се ради Студија на саобраћајном факултету која би требало да резултира новим тарифним системом, односно, како је прецизирао, нивелисањем цена. „Током јуна очекујем да добијемо нови тарифни систем и јефтиније карте за Обреновчане”, истакао је он и позвао становнике тог приградског насеља на стрпљење.
Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА