Најновије

Привредници из ЕУ фалсификују српске документе - Москва Србији ограничава увоз јабука!

МОСКВА - Руска служба за ветеринарски и фитосанитарни надзор (Росељхознадзор) ће ограничити увоз јабука из Србије због фалсификовања српских фитосанитарних сертификата у Европи.
Јабукама тежак пут у Русију (Фото: ЈуТЈуб)

Јабукама тежак пут у Русију (Фото: ЈуТЈуб)

"Морамо да уведемо поступак претходне најаве за јабуке које долазе из Србије. Производи неће моћи да пређу границу без инспекције", изјавио је шеф те службе, Сергеј Данкверт. Он је додао да је пооштравање мера потребно због врло распрострањеног фалсификовања српских фитосанитарних сертификата, преноси руска агенција Тас. "За велики број производа који се извозе у Русију, Европљани су направили фалсификована документа. Проверили смо 33 сертификата за јабуке из Србије, и само један од њих је аутентичан", изјавио је Данкверт.
Прочитајте још:МУП очекује терористички напад у Београду – Стефановић наредио највиши ниво безбедностиРудан: Ми Хрвати смо клали у Јасеновцу и клаћемо опет, зато што смо фашисти!
Према његовим речима, одвојена истрага Росељхознадзора указала је на релативно сличну ситуацију са фитосанитарним сертификатима из Бугарске, којој је та служба већ забранила извоз јабука у Русију. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА