Најновије

Украјина отпустила шефа финансија

КИЈЕВ - Украјински Кабинет министара је отпустио Николаја Горђенка, шефа Државне финансијске инспекције, чијом истрагом је утврђено да су чланови Кабинета проневерили више од 30 милиона долара.
Арсениј Јацењук (Фото: Новороссиа.Су)

Арсениј Јацењук (Фото: Новороссиа.Су)

Све већи раздор између украјинског премијера Арсенија Јацењука и председника Петра Порошенка избио је на видело током конфликта са олигархом Игором Коломојскијем око државних добара, преноси Спутњик. Јацењук је покушао да независно од Порошенка преговара са Немачком, будући да Берлин губи стрпљење због изостанка напретка у Украјини на плану европских интеграција. Док један од посланика Раде из Порошенковог блока истиче да су налази поменуте Инспекције само "врх леденог брега", дотле премијер Јацењук наводи како је Горђенкова служба окривила чланове Кабинета министара за корупцију на основу "тенденциозне" провере пословања прозвођача авиона - компаније Антонов, која је у државном власништву.
Прочитајте још:ЕУРЕКА: Руски доктори открили материјал за обнову људских костију!Хтео да убије Путина!
Очекује се да ће украјинска Рада у уторак вероватно гласати о поверењу премијеру Јацењуку. Порошенков блок прикупља подршку међу посланицима за изгласавање неповерења премијеру, док он настоји да нађе савезнике у иностранству, додаје Спутњик. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА