Најновије

Џихадисти у Сирији уништили цркву на Ускрс

Џихадисти Исламске државе дигли су у ваздух Богородичну цркву на североистоку Сирије у недељу ујутро, јавила је Сиријска арапска новинска агенција.
Фото: syriahomenews.com

Фото: syriahomenews.com

Црква у селу Тал Насри у провинцији Хасакан дигнута је у ваздух док су хришћани прослављали Ускрс. Локални извори рекли су да су екстремисти уништили цркву тако што су поставили експлозив у њеној унутрашњости. Богородична црква саграђена је 1934. године, а рестаурирана 2005. Једна је од три цркве у овој области, која је однедавно преплављена екстремистима Исламске државе. Борци Исламске државе познати су по томе што уништавају хришћанске и муслиманске богомоље и споменике културе. У фебруару, у граду Тел Хамоса у покрајини Хасакан, џихадисти су уништили једну од најстаријих цркава у Сирији. Екстремисти Исламске државе напали су више од десет цркава у Сирији на територијама које контролишу. Прошлог месеца, џихадисти су запалили католички самостан из 15. века у град.
Прочитајте још:Неонациста Јарош постао саветник главнокомандујућег украјинском армијомРусиjа и Kина преговараjу о проширењу нуклеарне сарадње
Извор: Спутњик

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА