Најновије

Неонациста Јарош постао саветник главнокомандујућег украјинском армијом

Лидер украјинских неонациста и вођа Десног сектора – Дмитриј Јарош – постављен је за саветника главнокомандујућег Оружаним снагама Украјине.
Дмитри Јарош (Фото: ЛајфЊуз)

Дмитри Јарош (Фото: ЛајфЊуз)

Одлуку о постављењу је потписао начелник украјинског Генералштаба Виктор Муженко, који тренутно и јесте главнокомандујући украјинском армијом. Десни сектор је одиграо можда најкључнију улогу у државном преврату изведеном фебруара прошле године. Јарош се претходних дана похвалио да се под његовом контролом налази чак 17 јединица које се налазе у такозваној „зони антитерористичке операције” (Донбас). У овом контексту, значајна је изјава америчког политичког аналитичара Ерика Зисеа да су САД државни преврат у Украјини биле испланирале „знатно пре догађаја на кијевском мајдану који су се завршили пучем”. Зисе посебно указује да су Американци за извођење преврата претходно добили подршку украјинских националиста, укључујући и најекстремније. Зисе тврди да је преврат био детаљно испланиран знатно пре него што је бивши председник Украјине, Виктор Јанукович, саопштио 20. новембра 2013. да обуставља припреме за потписивање споразума о асоцијацији са Европском унијом.
Прочитајте још:У сукобу хрватских навијача и Шешеља страдала Колинда!Американци признали: Путин их победио на источном фронту
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА