Најновије

Пајтић: Мртви пилоти су наша шанса да ударимо на Владу!

БЕОГРАД - Председник ДС Бојан Пајтић тражи од својих страначких сарадника да пад војног хеликоптера "Ми-17" и смрт седморо људи искористе за скупљање политичких поена и "максималну мобилизацију против СНС и Александра Вучића".
Бојан Пајтић (Фото: ДС / Архива vojvodina.gov.rs)

Бојан Пајтић (Фото: ДС / Архива vojvodina.gov.rs)

Ово су рекли функционери ДС који се лично не слажу са оваквом бесрамном политичком злоупотребом трагедије, пише "Информер". Пајтић је у једној од СМС преписки тражио да "форсирају хеликоптер" јер су "мртви пилоти највећа политичка шанса ДС!". Један од саговорника овог листа рекао је да "Бојан више нема никакву задршку" и да тражи да се заигра на све или ништа. "Пајтић инсистира на максималном форсирању приче о хеликиоптеру. Поручио је да је сад тренутак да свим силама ударимо на Владу и тражимо оставке премијера и министара. Према плану, ти захтеви и притисак би требало да кулминирају на митингу опозиције заказаном за 25. април. Бојан је рекао и да ћемо, ако ову прилику пропустимо, морати годинама да чекамо нову добру шансу за рушење власти. И још је тражио од свих који имају везе у медијима да максимално форсирају супругу погинулог пилота Омера Мехића, која је огорчена извештајем из истраге у којем се тврди да је њен супруг имао алкохол у крви", испричао је извор. Демократе су у суботу, одмах након изјаве премијера Вучића да пад хеликоптера неки покушавају да искористе за политичке поене затражиле његову оставку. "Након што је унапред ослободио одговорности два министра у својој Влади, понизио и жртве и грађане изјавама да је прочитао извештаје и да у њима нема "бог зна шта спектакуларно" премијер је заменио тезе. По свом старом рецепту, оптужио је сваког ко поставља питања да јефтиним политичким поенима покушава да удари на њега", писало је у саопштењу ДС. Овим поводом огласио се и шеф дипломатије Ивица Дачић, који је нагласио да је недопустиво да се истрага о паду војног хеликоптера злоупотребљава за вођење политичке кампање. "На овај начин се поткопава углед Владе Србије и дубоко вређају осећања породица погинулих у несрећи. Поштовање према жртвама треба да буде основна тачка у свим медијским извештајима и политичким наступима", подвукао је Дачић. Професор факултета безбедности Зоран Драгишић истакао је да је у причу о паду хеликоптера уплетено превише политике. "Извештаји представљају само почетни корак за тужилаштво. Цела прича је поделила јавност за и против посаде и то је потпуно непримерено. Ова ситуација деградира друштво у сваком смислу. Мајора Мехића треба оставити на миру, а људе који су пошли да спасу дете треба гледати као хероје. Нема домаћице која није постала стручњак за ратно ваздухопловство у последње време. Враћамо се, изгледа, у неко претполитичко време", објаснио је он.
Прочитајте још:ВУК О ШЕШЕЉУ: Кад ти глупост набаци лопту, не смеш да даш гол!ПИЛОТА НАТЕРАЛИ ДА СЛЕТИ У СУРЧИН: Омер Мехић пред пад тражио да се спусти код ВМА!
Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА