Најновије

За Немачку је Србија увек била претња: Хитлер ослободио 4.000 Албанаца да се врате у Београд и убијају Србе

Вођа Трећег Рајха Адолф Хитлер противио се свакој идеји која је водила јачању Срба, а мало је познато да је баш у те сврхе склопио пакт с Албанцима, које је из заробљеништва враћао у Београд да убијају по Србији и прикључе се СС дивизијама!
Вођа Трећег Рајха Адолф Хитлер (Фото: Википедија)

Вођа Трећег Рајха Адолф Хитлер (Фото: Википедија)

Ми никада не смемо да допустимо да на Балкану један народ који поседује осећај политичке мисије и историјске улоге постане сувише моћан. Управо су Срби тај народ. Они су доказали да имају велику државотворну снагу, као и велике, амбициозне циљеве, који иду чак до Егејског мора. Имам озбиљне резерве према томе да такав народ у његовим настојањима и амбицијама, ја још посебно охрабрим и подржим! – рекао је Адолф Хитлер. У немачком државном и војном врху свима је био познат став Хитлера. Немачки канцелар у Другом светском рату је марта 1944. године из заробљеништва из Немачке, а преко Мађарске, у Београд вратио преко 4.000 Албанаца (припадника краљевске Југословенске војске) које је послао као испомоћ СС дивизијама у Србији! Албанци су стављени под директну команду Химлера, а овај гест приказиван је као великодушни гест Рајха према Албанцима. Док су они узвратили Хитлеру тако што су убијали Србе, Роме и Јевреје по Београду и Србији! Од ових повратника из заробљеништва формирана је и злогласна 21. СС-дивизија “Скендербег” позната по својим свирепим злочинима, и клањима људи. У једном од извештаја ове јединице каже се: “Од 25. маја до 5. јула 1944. године Дивизија „Скендербег“ је ухапсила 510 Јевреја, Срба, комуниста и помагача и политички сумњивих. Они су смештени у прихватне логоре, 249 их је отерано на рад у Рајх“.
Прочитајте још:ДЕЦА БИЛА УМАЗАНА МАЈЧИНОМ КРВЉУ: Нови језиви детаљи монструозног злочина у Јагодини!БРУКА У НАЈАВИ: Сви докази пали, Шарић ће бити ослобођен?!
Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА