Најновије

ХАОС У ХАГУ: Брамерц бесан на Антонетија због Шешеља

ХАГ - Тужилаштво Трибунала у Хагу непријатно је изненађено што судија Жан Клод Антонети и Претресно веће још нису послали Војиславу Шешељу налог да се врати у Схевенинген, сазнају "Новости" у дипломатским изворима.
Шешељ (Фото: СРС)

Шешељ (Фото: СРС)

Према информацијама листа Новости, главни судија у процесу против лидера радикала није ни обавестио Тужилаштво када ће поступити по налогу Жалбеног већа да се Шешељ врати, издатог пре недељу дана. Претресно веће нема одређен рок до када мора да одлучи, али је тужилац Серж Брамерц, наводно, очекивао да се допис из Трибунала већ пошаље оптуженом. Тачније, истог дана када су судије из другостепеног већа то наложиле. Могуће је да су и католички ускршњи празници и нерадни дани у институцијама утицали на померање коначне одлуке о Шешељу. Спекулише се већ у кулоарима Трибунала да ће Антонети још "куповати" време и одлагати позив за Шешеља, а није искључено да он изузме своје мишљење када се буде коначно одлучивало о налогу Жалбеног већа. Тек кад Претресно веће донесе одлуку, она се најпре шаље Шешељу. Уколико он одбије да се добровољно врати у притворску јединицу, што је и више пута најавио, Хаг ће упутити допис и Влади Србије са налогом да га испоручи. Премијер Александар Вучић поручио је да ће преузети на себе одлуку о Шешељу, али да ће тражити од Трибунала и писмене доказе да се лидеру радикала, грађанину Србије, поправило здравствено стање, па га сада траже назад. Председник Владе је подсетио да је Шешељ баш због тешке болести враћен да се лечи са слободе.
Прочитајте још:ДСС: Лекс специалис за „Београд на води“ је корупционашки закон!УКРАЈИНЦИ ОПЕТ НАПАДАЈУ: Горловка гађана артиљеријом!
Лекар првог човека Милован Бојић препоручио је свом пацијенту да ове недеље почне са хемотерапијом, али је Шешељ одбио уз образложење да терапија не сме да се прекида. Уколико се врати у Хаг, он тамо неће наставити лечење. Председник СРС дошао је у Србију у новембру 2014. после скоро 13 година проведених у Хагу. Пуштен је уз два услова - да не разговара са сведоцима и да се врати у Холандију чим га позову. У последњој одлуци Жалбеног већа указује се на то да је прекршио ова правила игре. Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА