Најновије

Jосиповић: Oснивам нову странку, име jош таjна

ЗAГРEБ - Бивши хрватски председник Иво Jосиповић наjавио jе оснивање нове странке и прецизирао да ће то бити странка левог центра, млађих људи са свежим идеjама, а име jе за сада оставио у таjности.
Иво Јосиповић (Фото: Википедија)

Иво Јосиповић (Фото: Википедија)

Jосиповић jе у емисиjи "Нови дан" на телевизиjи Н1 оснивачку скупштину наговестио за половину маjа и навео да ће темељне одреднице бити то што Хрватска ниjе спровела реформе, а проблеми коjи постоjе не могу се решавати на досадашњи начин. Упитан зашто ниjе могао да замисли наставак политичког деловања у Социjалдемократскоj партиjи (СДП) одговорио jе да jе то зато што ниjе било спремности за његове реформе. "И сада тражим други леви, лево-центристички пут. Недостатак реформи jе наjвећи проблем ове владе. Пракса jе показала да у нашим институциjама има много проблема, рецимо спорост судских спорова и неразумни прописи коjи успораваjу привреду, као и спорост у реакциjи на кризу", обjаснио jе Jосиповић коjи мисли да ће избори бити током jесени. Бивши шеф наjмлађе чланице Eвропске униjе коментарисао jе и недавно паљење хрватске заставе у Београду, односно да ли jе требало повући хрватског амбасадора или jе то, према мишљењу председница Kолинде Грабар Kитаровић, био исхитрен потез. "Грабар Kитаровић jе примерено реаговала. Влада у Србиjи то не подржава и то jе битно кад jе оценила у одговору (Tомиславу) Николићу. Tреба постоjати спремност да чувамо добре односе. Повлачење амбасадора jе имало за циљ слање поруке. Mожда jе могло без тога", сматра Jосиповић.
Прочитајте још:АКО НЕКО НЕ ВЕРУЈЕ ДА СМО БЛИЗУ РАТА: ЕУ гради граничне торњеве, Русија допрема ракете!Зашто САД неће дати Кијеву 1000 „Абрамса” и зашто ни са њима не би стигао до Москве?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА