Најновије

Почео скуп о енергетској безбедности Централне и Југоисточне Европе

БУДИМПЕШТА - Министарски састанак посвећен питањима енергетске стабилности Централне и Југоисточне Европе почео је данас у Будимпести, а Србију на скупу представљају први потпредседник владе и министар спољних послова Ивица Дачић и министар рударства и енергетике Александар Антић.
Гас (Фото: ЈуТјуб)

Гас (Фото: ЈуТјуб)

Министре из пет земаља - Мађарке, Србије, Грчке, Турске и Македоније - најпре је у мађарском парламенту поздравио премијер Мађарке Виктор Орбан. Најављујући састанак прошле недеље, Дачић је рекао да ће састанак бити прилика за размену мишљења о томе да ли је ових пет земаља спремно на реализацију Турског тока, нове трасе снабдевања гасом у наредном периоду. Након обуставе пројекта Јужни ток, Русија је најавила изградњу гасовода који би испод Црног мора дошао до Турске а затим би ишао ка грчко-турској граници, одакле би могао да се настави преко Грчке, Македоније и Србије.
Прочитајте још:Српско благо са Космета у рукама мафијашаБЛАГОДАТ: Свети огањ стиже у Србију у фењеру
Дачић и Антић су на маргинама састанка имали билатрални сусрет са министром спољних послова Грчке Никосом Коциасом, а предвиђено је да се шеф српске дипломатије касније састане и са турским министром за ЕУ Волканом Бозкиром. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА