Најновије

Показали се: Комунални полицајци од сад иду на психијатријске провере

БЕОГРАД- Комунална полиција има огромна овлашћења, слична онима у полицији, па је неопходно да се обављају јача контрола и обука њихових припадника, али и да се уведе њихова обавезна психофизичка процена.
Комунална полиција (Фото: Јутјуб)

Комунална полиција (Фото: Јутјуб)

Ово је истакао заштитник грађана Саша Јанковић после изјаве градоначелника Београда Синише Малог да ће бити уведени разговори са психолозима и да ће психолошке процене бити обавезне, што до сада није био случај. Он истиче да, према постојећем Закону о комуналној полицији, такве обавезе не постоје. – Тој служби су дата огромна овлашћења, за које су неопходне јача контрола и обука, као и обавеза обавештавања грађана о њиховим обавезама, деловањима и правима. То је нужно у службама у којима се примењује физичка сила – рекао је омбудсман.
Прочитајте још:АКЦИЈА СПАСАВАЊА ФОТЕЉА: Велика свађа Диковића и ГашићаАКО НЕКО НЕ ВЕРУЈЕ ДА СМО БЛИЗУ РАТА: ЕУ гради граничне торњеве, Русија допрема ракете!
Начелник комуналне полиције Никола Ристић рекао је да његови запослени одувек подлежу психофизичким тестовима и проценама, али да ће сада оне бити ригорозније, учесталије ће се спроводити приликом ступања у радни однос. Весна Томић, психолог у Институту за Јавно здравље 'Батут', сматра да ће ова одлука смањити ризик од агресивног понашања, испада и вербалног малтретирања. Извор: Дневно.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА