Најновије

ШИПТАРСКИ ТЕРОРИСТИ ПРЕТЕ: Потпуни рат у Македонији почињемо 12. маја!

КУМАНОВО - Ослободилачка народна армија (ОНА), познатија и као македонски УЧК, преузела је јуче одговорност за нападе у Куманову, а неколико албанских медија је пренело и изјаве терориста који су у директној вези са групама које су отпочеле сукобе у Куманову.
Шиптари - зло на Балкану (Фото: БотаСот)

Шиптари - зло на Балкану (Фото: БотаСот)

Наиме, јуче су шиптарски терористи, ОНА и ГРИ (Гарда Републике Илириде) саопштили да је отпочео процес имплементације "Републике Илириде" и захтевали су да "међународни фактор" удовољи њиховом циљу и натера македонске власти да прихвате нову републику, јер ће у противном разорити цео Балкан, а не само Македонију. Саопштење је потписао "командант Хамди Ндрецај Пантер", пренела је агенција Фонет, док је неколико албанских медија објавило поруке чланова поменутих терористичких група. "Спремни смо да разоримо и цео Балкан, а не само Македонију." - речено је у саопштењу у којем одговорност за сукобе у Куманову преузимају шиптарски терористи. Један од чланова ОНА који није открио свој идентитет, како пише БотаСот, јуче је рекао медијима да ће општи рат у Македонији отпочети 12. маја и то из посебног разлога, те да су акције у Куманову само увод и да ће се сукоб распламсавати. Шиптарске терористичке групе су одабрали баш 12. мај као дан када ће у Македонији наступити општи рат, према његовим речима,  да би се осветили за смрт њиховог команданта Харун Алија који је погинуо у Скопљу 12. маја 2010. године. "Акција у Куманову је посвећена њему. Настављамо борбе, а навече ћемо ударити још јаче." - рекао је јуче анонимни припадник ОНА за портал БотаСот. "Ово је само почетак, а идемо ка општем рату и тај рат ће симболично почети у част Харун Алија управо 12. маја." - рекао је терориста који није откривао свој идентитет, пише БотаСот.
Прочитајте још:Српски четници крећу на КумановоАлбанци симулираји егзодус: Стотине Албанаца из Македоније пребегло у СрбијуВучић: Постоје информације да се спремају инциденти на Косову!
Он је оптужио власти Македоније да дезинформишу јавност информацијом да се у Куманову предала група терориста и тврди да је информација да је ухапшено око 30 терориста лажна. "То је лаж. Нико није ухапшен. Они су ухапсили неке цивиле. Наше снаге ће у Куманову бити ојачане и уследиће још жешћи сукоби." - поручио је овај терориста. Албански лист "Газета" је објавио разговор са целом групом чланова ОНА који су такође демантовали информацију о ухапшеним припадницима њихове групе најављујући још веће сукобе. "Нико није ухапшен и нисмо одустали. Нећемо се предати!" - поручили су за лист "Газета", наводи БотаСот. "Сукоби ће бити све већи и већи." - кажу припадници ОНА за лист "Газета", пише БотаСот. Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА