Најновије

СРАМОТА СРПСКОГ СПОРТА: Туча кошаркаша на терену! (ВИДЕО)

ВОЈВОДИНА - Војводина је и трећи пут ове сезоне победила ФМП, али је овај меч остао у сенци опште туче између играча. На 55 секунди пре краја, при резултату 71:67 за госте, почело је кошкање Остојића и Бурсаћа, и то испред записничког стола. Бурсаћ је младог центра ФМП ударио лактом у главу, овај узвратио песницом и настао је општи хаос. На терен је улетела комплетна екипа Војводине, умешао се и Лазаревић из екипе домаћих, који је такође размењивао ударце са ратоборним Новосађанима.
Нису чули за фер плеј! (Фото: ЈуТјуб)

Нису чули за фер плеј! (Фото: ЈуТјуб)

Давидовац је покушао да раздвоји, али се нашао на поду, није се знало ко кога удара. Трезвеношћу тренера и неколицине играча све се смирило већ после 30-ак секунди, па је избегнут инцидент још већих размера. У сваком случају, биће доста посла за челнике Суперлиге. После петоминутног прекида због песничења, арбитри су одлучили да искључе Остојића и Давидовца из домаћег тима, као и Бурсаћа и комплетну клупу Војводине, а све после консултација са делегатом Крнетом. Новосађани су тако последњи минут морали да играју са четири играча (Грубор, Радоњић, Јовишић и Новак). Новак је због искључујућих грешака добио два пенала и оба пута је био сигуран док је на другој страни Човић промашио једно слободно бацање, па је на семафору је писало 67:73. Пантри су покушали да погоде за три поена, нису успели, фаулиран је Јовишић који је два пута био сигуран са линије пенала и ту је све било решено (75:67). ФМП је до краја покушао тројкама, али су неколико пута били непрецизни. Радоњић је са још два прецизна бацања подигао госте на 77:67, а Ђоковић и Штурановић су успели само да ублаже пораз. Што се самог меча тиче, био је тврд од самог почетка, са доста нервозе у оба тима, Војводина је углавном била боља, држала је предност од два до шест поена све до 14 минута, када су домаћи изједначили на 30:30. Човић је покушавао да разигра пантере, али му агресивна одбрана гостију није то допуштала. ФМП је коначно повео у 17. минуту (34:32) уследила је резултатска клацкалица и тако све до полувремена (41:39). Колико је било агресивности говори и податак да је у првом полувремену досуђено чак 30 личних грешака (12 ФМП, 18 Војводина). Друго полувреме текло је у истом ритму, екипе су се смењивале у вођству, а домаћи су имали највећих 56:51 у 28. минуту. Проблем за ФМП била је и пета лична грешка Гудурића већ у 29. минуту, после које се Војводина вратила у игру сигурним нападима, од почетка последњег периода игре. Новосађани су преко одличног Новака држали три поена предности. После поена Апића (66:69) на минут и по пре краја, ФМП је кренуо на све или ништа, а онда је уследила већ поменута општа туча на паркету.
Прочитајте још:ЕВРОЛИГА ПОТВРДИЛА: Срби најбољи кошаркаши Европе! (ВИДЕО)На гостовању Звезде у Грачаници скупљено 421.350 динара
Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА