Најновије

ИСИС кренуо на Европу?!

Зоран Драгишић и Милан Мијалковски, експерти за безбедност, оцењују да би терористички напад у Куманову могао бити први корак исламистичке терористичке организације ИСИС у освајању Европе!
Џихадисти (Фото: syriahomenews.com)

Џихадисти (Фото: syriahomenews.com)

- Питање је да ли је ово био изолован терористички напад или део неке шире акције. Постоји неколико хипотеза које се провлаче ових дана. Прва је да су Албанци проценили да је ово идеалан тренутак да изврше терористички напад јер је политичка ситуација у Македонији нестабилна, па су покушали да их ухвате „на спавању“. Очекивали су да Македонија није спремна да им се супротстави - тврди Драгишић и додаје да Македонци заслужују честитке због одбране. - Према прелиминарним подацима које добијамо, у питању је била велика група терориста која је дошла са Косова код јатака у Македонију и ту су се окупили да би извршавали нападе на циљеве широм Македоније - објашњава он и наводи да хипотеза која има највеће шансе да буде тачна јесте да иза свега стоји ИСИС. - Много је Албанаца који су повезани са ИСИС-ом и ово може бити део глобалног џихада. ИСИС има ново жариште, а то је Европа, а када они крену на Европу, ни Србија неће бити заобиђена, јер се налазимо у свим њиховим плановима - закључује Драгишић, а његово мишљење дели и професор Милан Мијалковски, експерт за тероризам. - Најбоља потврда за ову теорију је то да велики број Албанаца ратује у редовима ИСИС-а. Од 22 земље из којих највећи број људи одлазе на ратишта у Сирији и Ираку, прва је Босна и Херцеговина, а друга је Косово - истиче Мијалковски и наводи да су албански терористи и те како повезани са ИСИС-ом и да су им комплетна организација, финансирање и обука били повезана са њима. - ОВК, АНА, ОНА, све су то имена за исте људе који имају исти циљ и исте финансијере. Куманово се догодило јер је близу границе и зато што је тамо кретање људи без праве контроле. Такође је близу Србији и Прешеву, а не смемо заборавити да је у Прешеву избила побуна албанских екстремиста - закључује професор Мијалковски. Праве Балканистан! Милан Мијалковски већ је упозоравао да Ал Каида увелико реализује свој план 20-20, а да је део тог плана и успостављање такозваног балканског калифата - Балканистана. - Ал Каида је већ реализовала прве три фазе свог плана, који иде по етапама и састоји се од седам фаза. Ал Каида непрестано јача на Балкану, а њен циљ је стварање балканског калифата, чије би границе обухватиле читав Балкан, укључујући и Републику Хрватску - рекао је он. Према његовим тврдњама, неколико стотина вехабија са ових простора се већ бори у Сирији и Ираку и тамо се оспособљавају за оружана дејства. - Небитно је где се налазе, они могу да изведу напад свуда, довољно је само да за то добију наређење - упозорава Мијалковски.
Прочитајте још:Зашто је за Србију важно да Македонија буде одбрањенаAлбанци тврде: Куманово је намештаљка а ово су докази (ФОТО/ВИДЕО)АМЕРИКА РЕЖИРАЛА РАТ У МАКЕДОНИЈИ: Шиптарски терористи добили сигнал из Вашингтона за напад
Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА