Најновије

Додик: БиХ није проблем уколико се поштује Дејтонски споразум

БАЊАЛУКА - БиХ може да функционише уколико се прихвата дејтонско уставно уређење и "као таква није проблем за РС", каже председник Републике Српске Милорад Додик.
Милорад Додик (Фото: Јутјуб принтскрин)

Милорад Додик (Фото: Јутјуб принтскрин)

Навео је да је РС опредељена за трајни мир али да јој се не могу наметати решења без договора свих страна у БиХ те да неће прихватити никакве притиске и наметнуте одлуке високих представника. Додик је оценио да је актуелни високи представник Валентин Инцко "испразни фактор који у БиХ покушава да очува једнострани приступ" и позвао га да одговори зашто се РС не враћају отете надлежности, преноси Фена. РС има све атрибуте државе, само нема "столицу у УН и међународно признање", али то не значи да не треба да тежи томе, рекао је Додик и нагласио да се мора бранити право народа РС да одлучује о својој судбини. Додик, који је и председник Савеза  независних социјалдемократа (СНСД), казао је и да та странка остаје при декларацији о самосталности РС 2018.године, ако се Српској не врате дејтонска овлашћења. Истакао је да је то политички документ, којим се позива на политичке процесе, а не на неку оружану или насилну борбу. "Нигде о томе нема ниједне речи", нагласио је он у изјави новинарима после свечаности у Касарни "Козара" у Бањалуци поводом дана Војске РС.
Прочитајте још:ОВО НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО: Џон Кери дошао код ПутинаЛАЗАНСКИ: Поруке с Црвеног трга
Иначе, предајом рапорта председавајућем Председништва Босне и Херцеговине Младену Иванићу данас је почело обележавање Дана војске Републике Српске и Дана 3. пешадијског (Република Српска) пука Оружаних снага БиХ. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА