Најновије

Обами нафта важнија од свега - Шел буши на Арктику

ВАШИНГТОН - Администрација америчког председника Барака Обаме одобрила је захтев енглеско-холандског нафтног гиганта Ројал Дач Шела за експлоатацију и вађење нафте на Арктику под одређеним условима, упркос противљењу еколошких организација.
Барак Обама (Фото: whitehouse.gov)

Барак Обама (Фото: whitehouse.gov)

Одлуком америчке Агенције за управљање енергентима из океана (БОЕМ), Шел је добио право да спроводи истраживања у мору Чукчи, преноси агенција Франс прес. "Заузели смо промишљен приступ како бисмо пажљиво размотрили потенцијална истраживања у мору Чукчи. Како време буде протицало, сва истраживања ће наставити да буду предмет ригорозних безбедносних стандарда", изјавила је директорка БОЕМ-а, Абигејл Рос Хопер. Групе за заштиту животне средине оштро се противе експлоатацији нафте на Арктику, јер се тиме угрожава опстанак животиња које се ионако већ боре са отапањем леда, а и постоји ризик од изливања нафте.
Прочитајте још:Варуфакис: Грчка пред банкротомДоњецк тражи аутономију какву имају Северна Ирска, Гренланд и Хонгконг
Шел је на истраживање нафте на Арктику до сада потрошио око шест милијарди долара, а сада планира експлоатацију још шест подводних налазишта на дубини од 40 метара. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА