Најновије

Ухапшена тројица припадника Армије БиХ: Мучили и убијали Србе

БРЧКО - Поступајући по Налогу Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ, припадници брчанске Полиције јутрос су на подручју Брчког ухапсили три особе осумњичене за ратни злочин над заробљеним припадницима Војске Републике Српске,саопштио је Халид Емкић,портпарол Полиције Брчко дистрикта.
Илустрација (Фото: Theprovince.com)

Илустрација (Фото: Theprovince.com)

У саопштењу из Полиције се наводи да су ухапшени припадници Армије БиХ А.Р. (40); С.О. (45) и Ј. Х. (44), сви са подручја Брчког, осумњичени да су 8. марта 1993. године починили ратни залочин над 11 заробљених српских бораца. Према незваничним информацијама ради се о Адмиру Ризвановићу,Смајлу Омеровићу и Јасмину Хускановићу. Јован Пудић, предсједник Одбора породица погинулих српских бораца и цивила у Брчком коме су у овом злочину убијени син Синиша и брат Мирослав ову вест прихватио је са извјесним олакшањем. - Ја и породице осталих на стравичан начин уморених заробљеника након 22 године чекања и скоро 15-годишње правосудне борбе коначно смо дочекали да је барем неко ухапшен.То нама неће вратити најмилије,али ће свакако делић правде бити задовољен. Посебно нас боли што су непосредно пред размену заробљеници подрвгнути стравичном мучењу, а то нико од представника цивилних и војних власти није спречио, чиме су постали саучесници овог монструозног злочина - рекао нам је Пудић. Он је изразио очекивање да ће и остале осумњичене за овај,али и остале злочине над српским цивилима и борцима на подручју Брчког ускоро стићи рука правде и да ће одговарати за злочине.
Прочитајте још:ТАТА, ТИ СИ МОЈ ХЕРОЈ: Заплакаћете кад прочитате писмо које је син написао погинулом српском специјалцуУ КУМАНОВУ ЗАРОБЉЕН ХАРАДИНАЈЕВ БЛИСКИ САРАДНИК: Сефа палио југ Србије!
Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА