Најновије

Пусић: Србија је рехабилитовала ратног злочинца

ДУБРОВНИК - Шефица хрватске дипломатије Весна Пусић изјавила је данас у Дубровнику да је рехабилитација Драже Михаиловића лоша одлука за Србију, лоша за односе с Хрватском и да ће имати последице за односе у региону, али да Хрватска због тога неће Србији слати дипломатску ноту.
Весна Пусић (Фото: ЈуТјуб)

Весна Пусић (Фото: ЈуТјуб)

Потпредедница владе је додала да јој је драго што су се високи политички званичници Србије, посебно министар спољних послова Ивица Дачић и премијер Александар Вучић, "оградили од целог случаја". "Не бих им била у кожи, то је за углед земље и политичку културу прилично трагично", навела је Пусић. Према њеној оцени, та судска пресуда ће изазвати поделе у српском друштву и закомпликовати регионалне односе, пренела је агенција Хина. "У понедељак је радни доручак у оквиру уобичајеног формата пре састанка Савета за спољне послове о Србији као земљи која преговара с Европском унијом. У том контексту то је тема с којом ће се Србија морати да носи", рекла је Пусић. Упитана хоће ли Хрватска блокирати пут Србији ка Унији одговорила је да је то "направио српски суд". "Суд им је наштетио том одлуком, ми немамо никаквог разлога то да радимо, то је један проблем који ће они морати да реше", каже Пусић која је одбацила наводе да "овакав расплет отвара могућност рехабилитације осталих ратних злочинаца".
Прочитајте још:Дачић: Србија жели у „Турски ток“ и позивам ЕУ да нам не прави проблеме!А ево шта је говорио Свети владика Николај о генералу Дражи!
Пусић је, такође, истакла и да ускоро очекује изручење Драгана Васиљковића, познатијег као капетан Драган, и да након тога треба покренути судски процес у складу са законом. Виши суд у Београду рехабилитовао је јуче команданта Краљевске војске у отаџбини генерала Драгољуба Дражу Михаиловића и вратио му грађанска права која су му била одузета у политичко-идеолошком процесу комунистичког режима 1946. године, што је изазвало бурне реакције како у Србији, тако и у Хрватској и у другим земљама бивше Југославије. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА