Најновије

Антивладин протест у Скопљу - желе оставку Груевског!

СКОПЉЕ - Испред зграде владе у Скопљу је почело окупљање грађана на антивладином протесту, у организацији најутицајније опозиционе СДСМ Зорана Заева, који ће данас бити одржан под мотом "Грађани за Македонију".
Скопље (Фото: Pixabay)

Скопље (Фото: Pixabay)

Грађани пристижу из готово свих градова Македоније носе државне заставе, а на транспарентима пише "Збогом Никола". Лидер СДСМ-а је обећао да ће протест бити мирни и ненасилни и најавио да ће 4.600 активиста снимати протест мобилним телефонима због евентуалног насиља, те да ће између полиције и грађана бити успостављена тампон зона. У Скопљу за сада нема повећаног броја полиције, мада је премијер Никола Груевски синоћ најавио да ће, уколико буде покушаја насилног преузимања власти, надлежни реаговати у складу са демократским принципима, Уставом и законима. На протесту ће, како је најављено, учествовати 14 странака и грађанских покрета, међу којима су и неке мање партије Албанаца, као и европосланик социјалдемократског блока у Европском паралменту Ричард Ховит, амбасадор ЕУ у Скопљу Ерван Фуере и Холандије Симоне Филипини. Амерички сенатор Крис Марфи је поводом данашњег протеста апеловао на уздржаност од насиља како би Македонија била враћена на евроатлантски пут. Опозиција тражи оставку премијера Груевског и формирање техничке владе која би у року од годину дана припремила одржавање ванредних избора. Груевски је поручио да неће поднети оставку јер сматра да је то кукавички чин. За сутра је у Скопљу на истом месту заказан протест владајуће ВМРО-ДПМНЕ.
Прочитајте још:БОРБА НЕПРЕСТАНА: Погледајте како је владика Амфилохије одговорио на казну манастиру Острог!Путиново распеће се америчкој амбасади „обило о главу“!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА