Најновије

Додик: У БиХ не живе "босански Срби", нити такви постоје!

БАЊАЛУКА - Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да се, судећи по изјавама бившег британског амбасадора у БиХ Метјуа Рајкрофта, стиче утисак да је године које је провео у БиХ преспавао у незнању.
Милорад Додик (Фото: predsjednikrs.net)

Милорад Додик (Фото: predsjednikrs.net)

Реагујући на Рајкрофтову изјаву да је „Дејтон обавио свој посао да оконча конфликте“ и да је „потрошен“, Додик је рекао да је Дејтонски мировни споразум зауставио рат тек након што је БиХ добила нови политички систем. – Зато је веома чудно за некога ко је био у британској делегацији на преговорима у Дејтону, да не схвата да Дејтон није био ту само "да оконча конфликте", како данас тврди Рајкрофт, истакао је председник Српске. Он је нагласио да је Рајкрофт, за време које је провео у БиХ, требало да научи и да ту не живе „босански Срби“, нити да такви постоје. – Термин "босански Срби" за нас је увредљив, и не знам како би се амбасадор Рајкрофт осећао ако би неко на увредљив начин третирао његов народ, рекао је Додик.
Прочитајте још:ТЕРОРИСТИ СУ У ИТАЛИЈИ: Сви су у страху после порука које су послали борци Исламске државеСкопље: На протестима опозиције се скандира УЧК и носе са заставе Велике Албаније!
Председник Српске је поручио да у БиХ живе Срби, и то вековима, своји на своме. – С обзиром да је у питању дипломата који је савршено владао српским језиком, сигуран сам да термин "босански Срби" користи смишљено, пројектовано, у функцији додворавања бошњачком политичком врху, што је политика већине дипломата у БиХ, истакао је председник Српске. Извор: РТРС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА