Најновије

ЛСВ против Фајгеља: Његова смена је добра вест!

НОВИ САД - Вест о одласку Андреја Фајгеља са функције директора Културног центра Новог Сада је важна и добра вест најпре за ту више него важну институцију културе у Новом Саду, али и за град уопште. Међутим, Градски одбор Лиге социјалдемократа Војводине захтева да Андреј Фајгељ буде смењен, уместо да се само формално усваја његова оставка, стоји у новом саопштењу ЛСВ-а.
Чанак - први човек ЛСВ-а (Фото: ЛСВ)

Чанак - први човек ЛСВ-а (Фото: ЛСВ)

Након свега што је учинио током две године мандата на челу Културног центра Новог Сада недопустиво је да се Фајгељ извуче од одговорности тако што подноси оставку, јер се надурио на медије, кажу у ЛСВ-у. Због унижавања Културног центра и све бруке коју је нанео Новом Саду, због свих његових афера и спорних послова са „Информатиком“, као и сумњивог финансирања саветница, неопходно је да се градска власт определи о његовом учинку и резултатима те предузме једини могући одговоран потез, а то је - да га смени, кажу лигаши. Уједно, будући да је његов мандат обележен споменутим аферама, Градски одбор Лиге социјалдемократа Војводине захтева и детаљну проверу финансијског пословања Културног центра и свих уговора које је потписивао, стоји у саопштењу ЛСВ-а.
Прочитајте још:Андреј Фајгељ поднео оставку на место директора КЦ Нови СадСНС: ДС победио у Великој Плани, али СНС није ни учествовао на изборима!Вучић у владу уводи представнике НВО попут Соње Лихт и Ивана Вејводе!?
Подсећамо, др Андреј Фајгељ је један од оснивача организације Трећа Србија и данас је дао неопозиву оставку на место директора Културног центра Нови Сад, а на удару опозиције и различитих невладиних организација се на самом почетку свог рада у овој институцији нашао због враћања ћириличног натписа на зграду КЦНС. Фајгељ је у данашњем свом саопштењу навео да је "две и по године располагао буџетом од милион евра годишње", али да је његова имовина данас иста као када је ступио на функцију. "Функцију напуштам са истим станом, аутом и рачунаром које сам имао пре него што сам ступио на њу. То је највреднија имовина коју моја шесточлана породица поседује." - истакао је Фајгељ у свом данашњем саопштењу. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА