Најновије

Црна чоколада је извор добре концентрације

Истраживачи Универзитета Северна Каролина су открили да се повећавају пажња и концентрација ако се током дана поједе мало чоколаде с високим садржајем какаа.
Црна чоколада (Фото: pixabay)

Црна чоколада (Фото: pixabay)

У истраживању је учествовало 122 особе, узраста од 18 до 25 година, чија је активност мозга мерена после конзумирања различитих врста чоколада, а најбоље резултате дала је чоколада која садржи око 60 одсто какаа, пише портал Витамини. Већина људи баш око поднева осећају умор и не могу да се концентришу, а то се највише односи на запослене и студенте. Међутим, према речима истраживача Лерија Стивенса, тамна чоколада која садржи око 60 одсто какаа дала је одличне резултате баш по питању јачања концентрације. "Осим што помаже концентрацији, тамна чоколада је богата антиоксидансима и материјама које помажу смањењу ризика од срчаног удара", истакао је Стивенс. Ранија истраживања су показала да коцкица тамне чоколада смањује ризик од дијабетеса, па тако, особе које су шест пута седмично конзумирале чоколаду, су смањиле ризик од дијабетеса за чак 34 одсто у поређењу с онима који су једну коцкицу јели једном до четири пута месечно.
Прочитајте још:
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА