Најновије

Неочекивано: 5 узрока гојења којима можемо "стати на крај"

Нездрава исхрана и мањак телесне активности су два најчешћа узрока гојења.Међутим на добијање килограма утичу и неки фактори које можемо контролисати попут избора телевизијских емисија и интернетских страница које најчешће гледамо и посећујемо.
Илустрација (Фото: pixabay.com)

Илустрација (Фото: pixabay.com)

1. Претерано "сурфовање" интернетом

Студија објављена у америчком часопису Journal of Pediatrics показала је да је број сати проведен сурфујући на Интернету пропорционалан добијању килограма. Ако већину слободног времена проводите, на пример, на друштвеним мрежама, претпоставља се да си тако ускраћујете слободно време за вежбу и кување здравих оброка. Уместо посезања за нездравим грицкалицама, свесно ограничите време које проводите у виртуелном простору.

2. Прехрамбене навике укућана

Ако се ваши укућани хране нездраво, велике су шансе и да ћете ви "посрнути" и посегнути за калоричнијим и маснијим залогајима. Ово је посебно изражено код студентске популације и одраслих особа са цимерима који у првој години дељења истог животног простора обично добију и до седам килограма, што потврђује и студија спроведена од стране државног универзитета у Мичигену.

3. Мањак Д витамина

Мањак овог витамина који се налази у млеку и млечним производима, а који помаже у изградњи кости и очувању зуба, врло је чест међу одраслим особама. Неколицина студија повезала је и мањак витамина Д с појавом гојазности, па се препоручује његова појачана конзумација кроз производе и суплементе, али и боравак на отвореном.

4. Испробавање рецепата славних кувара

Телевизијске куварске емисије и куварски блогови могу бити право врело инспирације у креирању сланих и слатких јела, али су и "одговорни" кривци за добијање додатних килограма. Истраживање кулинарског магазина Апетит је показало да људи који кувају по рецептима славних кувара имају више килограма од оних који кувају по маминим и бакиним рецептима.

5. Сретне везе

Студија објављена у магазину Health Psychology је доказала да људима у срећним везама недостаје мотивација за здравом исхраном и вежбањем. Они су, наиме, пронашли љубав свог живота, па им те ствари више нису приоритет, почињу заједно кувати и добијати на килажи. Да би спречили овакве последице одлучите с партнером наставити живети здравије.
Прочитајте још:УПОЗОРЕЊЕ ИЛИ ПЛАН: Нове инфекције прете да однесу на милионе живота!СПАСОНОСНИ ДАР ИЗ ПРИРОДЕ: Рецепт за лек који ће вас заувек решити стреса
Извор: zadovoljna.dnevnik.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА