Најновије

Син Мила Ђукановића купује електрану

ПОДГОРИЦА- На атрактивни водоток колашинске реке Раштак намерачио се Блажо Ђукановић, син црногорског премијера Мила Ђукановића, где планира да преко своје фирме "ББ Хидро" у догледној будућности подигне малу хидроелектрану.
Ђукановић (Фото: Radiotrebinje.com)

Ђукановић (Фото: Radiotrebinje.com)

Како сазнајемо, он је већ предао захтев Министарству одрживог развоја итуризма за овај посао, а параф је ставио његов овлашћени заступник Славен Бурзановић. Иначе, "ББ Хидро" регистрована је за производњу електричне енергије, док се друга фирма "ББ Солар" бави постављањем електричних инсталација. Изградња малих хидроелектрана на брзим црногорским водама један је од кључних програма развоја ове привредне гране и од које се очекује много. Поред ове реке планирана је изградња још шест малих хидроелектрана на водотоцима Црња, Љевишка река и ево Раштак.Власници малих електрана добијају статус повлашћеног призвођача и њихову струју ће откупљивати Електропривреда. Блажо Ђукановић и његова фирма "ББ Солар" је прошле јесени потписала са мојковачком општином уговор о набавци и уградњи соларних колектора у тој општини. Претходно је власт објавила јавни позив за компаније које се баве соларном енергијом, тражећи фирму која би набавила и уградила десет соларних панела, односно фотонапонских модула. Посао вредан 8.300 евра добила је Ђукановића компанија, након што су понуде подгоричких компанија "Електровод" и "Елко" одбијене као неисправне. Овај посао је био део пројекта Владе Црне Горе и локалне управе.
Прочитајте још:НИ КРВ НИЈЕ ДОВОЉНА ЗА ЕУ: Чешка није ратификовала споразум ЕУ са УкрајиномИСТИНА О ЗЛОЧИНУ У „ПАНДИ“: Харадинај светио сестру па побио српске дечаке!
Приходи Црногорски медији се дуго већ баве приходима уже и шире породице и имовином породице Мила Ђукановића. "Ископали" су да су примања његовог сина Блажа наводно 2.340 евра. Толико, заправо, заради сваког месеца од издавања пословног простора у Подгорици, површине 459 м2 (приземље 47 м2 плус први спрат 412 м2), који му је, 2007. године, док је био средњошколац, поклонио, па потом од њега и закупио - стриц Ацо. Ђукановићи ове наводе нису демантовали. Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА