Најновије

Храбрим спасиоцима је потребна помоћ

Спашен из поплава, тражи дом где ће умрети природном смрћу (Фото: Алфа)

Спашен из поплава, тражи дом где ће умрети природном смрћу (Фото: Алфа)

Куце и маце, траже само мало љубави. Нахраните једну куцу или мацу и видећете да ће вам то улепшати дан јер сте тиме спасили њихов живот. Неко ко се свакога дана у години бори за добробит напуштених животиља је и удружење грађана Алфа. Тим поводом разговарали смо са Јованом Митровић, која је члан удружења.
- После много година самосталног спасавања животиња, нас три смо одлучиле да се региструјемо као удружење, како би квалитетније помогли угроженим и напуштеним животињама- каже Јована.
- Нажалост наша пријатељица Драгана је преминула.Тања и ја, остале смо саме и све саме завршавамо и ангажујемо се око свега, уз помоћ пријатеља који се јаве када могу. Обе имамо своје псе у стану, псе о  којима бринемо а живе на улици, посао ,породицу, обавезе и живот. Ово нам није посао, Радимо и помажемо псима и мачкама јер их волимо и нема ко то други да уради,што се и показало.-додаје она. - Сада смо дошле до момента када имамо 23 пса у пансиону за које сваког месеца морамо да осмислимо начин да платимо. По псу морамо да сакупимо у просеку око 50 евра, без хране. Више не иде, једноставно људи не помажу јер не схватају да нама значи и када помогну са 100 динара или малом количином хране. Власници пансиона нас зову и чекају свој зарађен новац.Нама нико не помаже у смислу сталне месечне донације. Само пријатељи са фејсбука. Постоји неколико људи којима смо изашли у сусрет када су пронашли неке псе, и који су нам се јавили да неке псе спасимо да ће их финансирати док су живи. Напросто нас сада игноришу, вероватно су се надали да ће пси умрети брзо. Жалосно је то што су им окренули леђа, сада, када су добили другу шансу. Ти пси нису криви !
Писали смо скоро свим фирмамам у земљи и замолили за месечну помоћ од на пример 1000 динара. Нико није хтео да се одазове. Овим путем покушавамо да позовемо у помоћ све добре људе, ово је наш последњи вапај- говори са сетом у гласу ова племенита девојка.
- Дуги, Меда,Пега, Кики, Коле, Стефи, Лара, Пегица, три штенета мешанци пекинезера, два спашена штенета мешанци, Миша, Блека, Шапица, Жућа 1, Брка, Флекица, Маки,Чупко и Жућа број 2, Викторија су само неки од оних о којима бринемо и за које нам је потребна помоћ.
Прочитајте још:
УБИСТВО У БЕОГРАДУ: Убијен сувласник Пинк таксија!
Тим животињама смо пружили другу шансу јер би у супротном угинули. Они су сада живи, али да би им и даље помагали, потребна је ваша помоћ Нама значи килограм хране и уплата од сто динара - каже она.
Уколико сте у могућности да помогнете обратите се удружењу Алфа. Љубав се не купује, зато удмоите куцу или мацу са улице , не купујте!
Контакт телефон
Извор:Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:


ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА