Најновије

НЕИЗВЕСНО: Хаг одбиo да потврди информацију о Шешељу

БЕОГРАД, ХАГ – Служба за сарадњу са медијима Хашког трибунала није могла данас да потврди информацију да је Жалбено веће тог суда донело било какву одлуку у вези са Војиславом Шешељем и његовом повратку у притворску јединицу трибунала.
Војислав Шешељ (Фото: Јутјуб)

Војислав Шешељ (Фото: Јутјуб)

„Ми немамо никаквих информација о било каквој новој одлуци судских већа у предмету Шешељ. Уколико добијемо било какве информације - свакако ћемо вам их проследити”, наводи се у писаној информацији Службе за сарадњу са медијима Хашког трибунала достављеној Тањугу. Ни српско Министарство правде није добило никакав допис који би се тицао Шешеља и његовоог евентуалног повратка у Хаг. Раније данас, потпредседник Српске радикалне странке Милорад Мирчић рекао је да је Жалбено веће Хашког трибунала донело одлуку по којој Шешељ треба да буде враћен у Хаг до 26. маја. Претресно веће Хашког трибунала донело је 6. новембра 2014. године одлуку да Војислав Шешељ, после 11 и по година притвора, због тешког здравственог стања, буде пуштен на привремену слободу. Међутим, Жалбено веће је 30. марта Претресном већу наложило да хитно опозове одлуку од 6. новембра 2014. године о привременом пуштању на слободу лидера СРС и наложи му да се врати у притворску јединицу Трибунала у Схевенингену. Претресно веће није поступило по налогу Жалбеног већа, већ је 10. априла од лекарског тима који Шешеља лечи у Србији, затражило документацију о његовом тренутном здравственом стању. Међутим, Шешељ је одбио да ту документацију достави суду.
Прочитајте још:Лазански: КАНВАС је испостава ЦИА и они су сада у Скопљу! (ВИДЕО)ЦИА У ПАНИЦИ: Шешељ минирао операцију „Орао“ и зато желе хитно да га стрпају у Хаг!
Хашко тужилаштво је потом 14. априла Жалбеном већу упутило захтев да наложи Претресном већу да Шешељу хитно наложи да се врати у притворску јединицу Трибунала у Шевенингену. Шешељ је на позив Жалбеног већа да се о том захтеву изјасни оценио да је Брамерцов захтев неоснован јер он није прекришио никакв услов за привремену слободу, јер му услови нису ни били постављени. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА