Најновије

Нова странка: Марјан Ристићевић је криминалац и преварант!

БЕОГРАД - Главни идеолог и гласноговорник својих напредњачких партнера Маријан Ристичевић, народни посланик са само једним повереним му задатком – да лажима покушава да дискредитује опозиционе посланике, очигледно није био толико посвећен у извршавању обавеза према својим пословним партнерима. Тако, пословање са овим самопрокламованим српским домаћином и његовом супругом, коштало је њихове партнере чак пола милиона евра, колико су им остали дужни, стоји у новом саопштењу Нове странке.
Зоран Живковић - први човек Нове странке (Фото: Нова Странка)

Зоран Живковић - први човек Нове странке (Фото: Нова Странка)

Повереништво Нове странке у Инђији добро је упознато са умешношћу Ристичевића да својим пословним комбинаторикама ојади како државу тако и своје пословне партнере. Такође је добро упознато и са каваљерским манирима овог „српског домаћина“ којем није страно да своје криминално деловање сакрије иза своје супруге. Тако је предузећа „Zeka Company доо Нови Карловци“ и „Seljak Zeka Company доо Инђија“ превео на име своје супруге, чиме је, формално, своје име дистанцирао од сумњивих пословања, кажу у Новој странци. На основу увида у званичне документе, а који су доступни на www.tpson.portal.sud.rs, повереништво Нове странке у Инђији дошло је до података да је од 2011. године против поменута два предузећа покренуто бар 25 тужби због неизмирених дуговања у укупној вредности од чак 62.782.471 динар или 531.623 евра. Од тога, решених предмета је 12, са укупном сумом од 17.991.820 динара, док је нерешених 13, у вредности од 44.790.650 динара, наводи се у саопштењу. О сналажљивости Ристичевића да сакрије своје „пословне подухвате“, говори и то да је баш у време када су почеле да се гомилају вишемилионски вредне тужбе, сумњив бизнис продат, те и законски заступник промењен. Ипак, своју уходану праксу наставља кроз предузеће „Risticevic Company доо Нови Карловци“ – чији је власник, нимало изненађујуће, опет госпођа Ристичевић. Претраживање дужника у принудној наплати на интернет страници Народне банке Србије показује да је ово предузеће у блокади у износу од 15.399.709 динара, наводи се у саопштењу Нове странке.
Прочитајте још:ЦИА У ПАНИЦИ: Шешељ минирао операцију „Орао“ и зато желе хитно да га стрпају у Хаг!Лазански: КАНВАС је испостава ЦИА и они су сада у Скопљу! (ВИДЕО)
Све наведено сведочи о томе да се пословање „српског домаћина“ огледа пре свега у преварама његових пословних партнера. С обзиром на број још увек отворених предмета, питамо да ли коалициони партнер напредњачких властодржаца користи своје политичке везе како би злоупотребљавао правни систем и избегао плаћање својих обавеза, кажу у Новој странци. Повереништво Нове странке у Инђији захтева од надлежних органа да поступе у складу са законом и што хитније стану у заштиту свих жртава Ристичевићевих криминалних апетита. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА