Најновије

Пајтић: Србијом круже батинаши СНС-а

БЕОГРАД- Председник Демократске странке Бојан Пајтић оптужио је Српску напредну странку (СНС) да има формиране групе батинаша које круже Србијом и нападају политичке противнике у општинама где се одржавају локални избори.
Пајтић (Фото: Фото сервис Демократске странке)

Пајтић (Фото: Фото сервис Демократске странке)

Пајтић је на конференцији за медије Владе у сенци ДС рекао да се последњи такав напад десио ноћас у Великој Плани, где је претучено двоје активиста ДС и троје Демократске странке Србије (ДСС). На челу батинаша је извесни Милојевић, кога су више пута виђали са Александром Вучићем на разним догађајима, рекао је Пајтић и додао да је ДС ту групу више пута пријављивала полицији, јер има њихова имена и фотографије, али је реакција потпуно изостала. Према његовим речима, та група батинаша млати, напада и прети свуда где се одржавају локални избори и поставља се питање шта ће се тек десити кад буду расписани покрајински или републички. Правно и насиље у политичком животу се прелива и на улице и на породице, констатовао је Пајтић, који је као пример правног насиља навео догађања у општини Житорађа.
Прочитајте још:ЦИА У ПАНИЦИ: Шешељ минирао операцију „Орао“ и зато желе хитно да га стрпају у Хаг!Лазански: КАНВАС је испостава ЦИА и они су сада у Скопљу! (ВИДЕО)
Тамо су, како је објаснио, по једног одборника ДС и Социјалистичке партије Србије, против њихове воље, изабрали за чланове општинског већа, а након што су им због тога, по закону, одузети мандати, смењени су са те функције. Овде се показала изузетна инвентивност у правном и политичком насиљу, какву деценијама нисмо видели, нагласио је Пајтић. Одговарајући на оптужбе Вучића да Влада Војводине даје 700 милиона динара како би „купила“ покрајинске медије уочи предстојећих избора, Пајтић је констатовао да премијер, на жалост, „не зна да постоји истина и у стању је да у једној изјави изговори више неистинна“. Бојан Пајтић је објаснио да Покрајина финансира мањинске медије и Радиотелевизију Војводине и да на то одлази 70 одсто средстава која се из њеног буџета издвајају за информисање, па је због тога и расписан конкурс. Извор: Fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА