Најновије

Рашковић Ивић: Реализам у спољној политици!

БЕОГРАД - Санда Рашковић Ивић, председница ДСС-а, у свом говору, на данашњој седници Главног одбора ДСС-а, који је достављен медијима, дотакла се питања орјентације Србије у односу ка ЕУ и оценила да је алтернатива режимској политици суштински "реализам у спољној политици".
Санда Рашковић-Ивић (Фото: Јутјуб)

Санда Рашковић-Ивић (Фото: Јутјуб)

"Позиција суштинске алтернативе режиму, која подразумева неповерење према сврсисходности ЕУ интеграција, војну неутралност и реализам у спољној политици, односно приоритет државних и националних интереса у односу на све друго и следствено томе, сарадња са оним земљама са којима то можемо у највећој могућој мери да реализујемо, а није тешко закључити да је Руска Федерација ту на првом месту, треба да буду наш пут." - каже председница ДСС-а. "Догађаји у Македонији убрзали су процесе, и дошло је време да се ДСС посвети формирању нове регионалне политике са акцентом према нашем непосредном суседству на југу и истоку региона. То не значи да ћемо запоставити наш однос према југословенском простору и територијама на којима живе наши сународници, нити нам тако нешто пада на памет, али изазови са којима се суочавамо захтевају да се са више пажње окренемо на оне стране света које смо често знали да игноришемо и недовољно озбиљно третирамо." - објашњава Рашковић Ивић.
Прочитајте још:ХАОС У НАЈАВИ: Испоручивање Шешеља неће мирно да прође!Вучић: Народ губи стрпљење за ЕУ!
"Све агресивније иступање албанског фактора на простору Балкана, претње од радикалног исламског тероризма, као и питање енергетске одрживости и безбедности овдашњих земаља кроз реализацију пројекта ''Турски ток'', намеће израду нове агенде у сарадњи држава Балкана. Ту мислимо на Грчку, Бугарску, Србију, Македонију и Црну Гору. Само кроз колективну сарaдњу и афирмацију међусобних односа, ове државе могу одолети изазовима са којима се суочавају и учинити, да макар на регионалном нивоу, прерасту од објеката ка субјектима међународне политике. Немамо илузија и свесни смо да многобројне историјске трауме отежавају разумевање између ових држава, али исто тако верујемо да је то могуће превазићи потребом да се осигура стабилан и безбедан развој региона. ДСС је спремна да у том правцу да свој пуни допринос." - каже председница ДСС-а. Санда Рашковић Ивић је добила подршку од Главног одбора ДСС-а и остаје на месту председника ове странке, саопштено је медијима. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА