Најновије

Киша изазвала бујице у Новом Саду

НОВИ САД – Велика количина кише која је данас пала у Новом Саду изазвала је значајне проблеме у саобраћају и то на више локација у граду где је дошло до појаве уличних бујица, изјавио је Танјугу руководилац Службе информисања у Јавно-комуналном предузећу „Водовод и канализација”, Алекс
Бујице (Фото: Јутјуб)

Бујице (Фото: Јутјуб)

Он је истакао да се све екипе тог предузећа налазе на терену и да уз коришћење комплетне расположиве механизације покушавају да отклоне настале проблеме. „Главни разлог због ког је дошло до задржавања воде на градским улицама је изузетно велика количина падавина која је за врло кратак временски период донела огромну количину воде коју канализациона мрежа не може да прими у тако кратком року”, рекао је Вуковац. По његовим речима све пумпе раде пуним капацитетима и није било никаквих искакања у њиховом раду које би евентуално узроковало стварање уличних бујица, већ је, како је поновио, главни и једини разлог огромна количина падавина коју канализациона мрежа није у стању да прими. Вуковац је објаснио да је канализациона мрежа у Новом Саду пројектована на начин као што је пројектована и у сви другим већим градовима Европе, додајући да би се вероватно и у тим градовима десила иста ситуација када би имали толико падавина у тако кратком времену. „Када падавине мало ослабе екипе ЈКП 'Водовод и канализација' ће прво радити на сређивању највећих саобраћајница у граду, а паралелно са тим радиће и на рашчишћавању сливника јер када се вода повлачи она са собом носи муљ и смеће које зачепљава сливнике, а то зачепљење може донети много озбиљније проблеме него што су ови настали због немогућности пријема толике количине воде”, истакао је Вуковац.
Прочитајте још: ЈЕЗИВА ТРАГЕДИЈА: Нишлија се разнео бомбом насред улице!НАПАДНУТИ СРПСКИ СТУДЕНТИ: Каменован аутобус код Бујановца!
Говорећи о проблемима које је киша донела станарима појединих зграда и кућа у чије подруме и приземље је вода продрла, Вуковац каже да екипе ЈКП „Водовод и канализација” не могу самоиницијативно да улазе у зграде и куће без налога инспекције. Највеће проблеме киша је направила у Улици Корнелија Станковића где је на неколико места дошло до праве мале поплаве, а слично је и у Кисачкој улици, где је улична бујица заробила неколико аутомобила. У неколико зграда у Улици Васе Стајића вода је продрла у подруме и приземља, па је тамо из превентивних разлога чак искључена струја.
 Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА