Најновије

Симболика освете: Албанци у униформама УЧК на сахрани терориста из Куманова!

ДЕЧАНО- Бег Ризај. један од деветорице косовских Албанаца који је погинуо током недавних сукоба у Куманову. Ризај, који је током рата 1999. године био припадник јединице "Црни орлови", сахрањен је на "гробљу хероја" уз присуство представника скоро свих политичких странака.
УЧК (Фото: Јутјуб)

УЧК (Фото: Јутјуб)

Ризајево тело су у раку положили униформисани бивши припадници Ослободилачке војске Косова. Униформе те формације забрањене су од јуна 1999. године, када је ОВК "демилитаризована" сложеним споразумом који је потписан са тадашњим командантом Кфоа, британским генералном Мајком Џексоном. Међу присутнима на сахрани били су и Даут Харадинај. брат Ризајевог ратног команданта Рамуша, Љах Брахимај бивши Хашки оптуженик и некадашњи командант логора Јабланица, као и Глаук Коњуфца из покрета Самоопредељење. Као што је и најављено, Ризају је приређен "херојски испраћај", а цео догађај организовала је општина Дечани.
Прочитајте још:ЈЕЗИВА ТРАГЕДИЈА: Нишлија се разнео бомбом насред улице!НАПАДНУТИ СРПСКИ СТУДЕНТИ: Каменован аутобус код Бујановца!
Jедини политичар који је говорио на сахрани био је Расим селманај, из Хараадинаајеве алијаанске за будућност Косова, који је Ризааја назвао херојен, наводећи да "албанско питаање још увек није решени". Ризај је, једно време био телохранитељ некадашњег командаанта ОНА у Македонији и лидера Демократске уније за интеграције, Алија Ахметијаа, који се, међутим, није појавио на сахрани. Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА