Најновије

Хрватска као Грчка, прети јој банкрот

ЗАГРЕБ - Тиражнији немачки лист "Билд ам зонтаг" оценио је, позвајући се на недавни извештај Европске комисије, да се у Хрватској драматично погоршала привредна ситуација, и да тој држави, као и Грчкој, прети банкрот.
Банкрот? (Фото: ipress.rtl.hr)

Банкрот? (Фото: ipress.rtl.hr)

У чланку под насловом "Хрватска би могла постати нова Грчка", немачки лист пише да су Грчка и Хрватска омиљене дестинације за немачке туристе, али да су обе државе на рубу банкрота, због лошег управљања и неспровођења реформи. Лист се позива на неколико дана стару "тајну" анализу Европске комисије према којој се стање привреде у Хрватској драматично погоршало и да у пет од осам кључних тачака за смањење дефицита, хрватска влада није учинила готово ништа. Као најважније пропусте, "Билд ам зонтаг" наводи неефикасан надзор над државним финансијама, велики број одлазака у превремену пензију, недостатак мера за подстицање привреде и спорост судова у спровођењу стечајних поступака. Немачки лист подсећа да ће Хрватска бити једна од тема састанка на врху Европске уније у Бриселу 25. и 26. јуна, пренела је ХИНА. У тексту се, такође, наводи да би до средине јуна требало да буде донета одлука Уставног суда о жалби на пресуду некадашњем премијеру Хрватске Иви Санадеру, што ће бити важан тест за владавину права у тој земљи.
Прочитајте још:Варуфакис снимао поверљиве разговоре министара еврозоне(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) Овако изрешетан командант Алексеј Мозговој!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА