Најновије

Пајтић жели Јанковића у ДС-у

БЕОГРАД-Лидер Демократске странке Бојан Пајтић отворено је изјавио да би радо видео заштитника грађана Саш
Бојан Пајтић (Фото: ДС)

Бојан Пајтић (Фото: ДС)

"Јанковић је заштитник грађана и у том смислу није страначка личност и не може бити члан странке. Разговарао сам са њим само једном у животу и стекао сам позитиван утисак. Ако би после престанка функције изразио жељу да буде члан ДС, таквог би човека радо видео у нашим редовима, објаснио је Пајтић у интервјуу "Данасу". Шеф демократа је одговарајући на на питање новинара чак оставио отворену могућност да Јанковић буде кандидат опозиције за председника Србије. Шеф демократа није јуче желео да коментарише своју изјаву о омбудсману, а са ћутањем је наставио и Саша Јанковић. Да је ствар озбиљна, ипак, индиректно потврђује први човек војвођанског ДС Мирослав Васин. "Нисам видео интервју, па не могу да га детаљно коментаришем. Начелно, као члан Демократске странке подржавам ставове нашег председника. Иначе, Јанковић има моју пуну подршку за све што ради као заштитник грађана'', подвлачи Васин за Информер.
Прочитајте још:Од Велике Србије до велеиздајеКОСОВУ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ КУМАНОВА: Спрема се терористички напад, сви су у приправности?!
Аналитичар Бранко Радун оцењује да је сад јасно да Пајтићеви и Јанковићеви преговори о политичком ангажману увелико трају. "Ово нам говори о чврстој политичкој спрези. Пајтићеве речи су потврда сумње да Јанковић жели да уђе у политику. Лидер ДС свакако не би износио овакве ставове без консултација с омбудсманом, који би сасвим сигурно волео да припада том политичком блоку. ''Сетите се, Јанковић је имао изјаве које показују да себе види као опозиционог политичара. Полако се припрема терен да омбудсман можда постане и један од лидера опозиције", закључује Радун.
Извор: Srbijadanas.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА