Најновије

ЗВАНИЧНО ПОТВРЂЕНО: Хашки трибунал тражи Шешеља!

БЕОГРАД - У Министарство правде Србије стигао је допис из Хашког трибунала о повратку лидера Српске радикалне странке и хашког оптуженика Војислава Шешеља у ту установу, речено је Тањугу у том министарству.
Војислав Шешељ (Фото: Јутјуб)

Војислав Шешељ (Фото: Јутјуб)

Премијер Србије Александар Вучић рекао је раније данас да ће по добијању захтева Жалбеног већа Хашког трибунала за повратак Шешеља у притворску јединицу, Влада поступити по закону Србије и у складу са међународним јавним правом. Подсећамо, Милорад Мирчић из СРС је медијима обзнанио сазнање да је Хаг наложио Влади Србије да Шешељ буде испоручен, али до данас није било званичних потврда из Хашког трибунала, иако су медији спекулисали да ће Серж Брамерц, главни тужилац Хашког трибунала, у Београд доћи управо овим поводом. Министар унутрашњих послова, Небојша Стефановић, раније је рекао да ће Србија у случају захтева из Хага "поступити по Уставу Србије", док је премијер Србије, Александар Вучић, рекао да због Шешеља неће бити угрожена сарадња са ЕУ, али да ће Србија штитити и права својих грађана. Остаје неизвесно каква ће бити финална одлука по питању испоручивања Војислава Шешеља у Хаг, а сам Шешељ је поручио да се неће предати добровољно, истичући да неће ни бежати.
Прочитајте још:Од Велике Србије до велеиздајеКОСОВУ ПРЕТИ СЦЕНАРИО ИЗ КУМАНОВА: Спрема се терористички напад, сви су у приправности?!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА