Најновије

Нова игра која је почела да осваја регион: Деца због ње нестају од куће на три дана

БЕОГРАД - Игра „храбрости“ „Game of 72“ , у којој је циљ да играч, најчешће тинејџер, на три дана нестане и о томе не обавести најближе чланове породице, почела је да осваја регион, а унела је панику и међу родитељима широм Србије!
Илустрација (Фото: pixabay.com)

Илустрација (Фото: pixabay.com)

Деца буквално „нестану“ на три дана из чисте забаве, а родитељи нестанак пријављују полицији стрепећи од најгорег. Најстрашније је што ова „игра“ узима маха у тренутку када се предлагачи Тијаниног закона залажу за измене Закона о полицији, по коме би се за несталом малолетном особом трагало одмах, а не по истеку 48 сати. Размењују искуства Након првих случајева забележених у Великој Британији, Француској и САД, последњи нестанак девојчице Бојане М. (15) од пре неколико дана управо се доводи у везу са Фејсбук изазовом „Game of 72“. - Та девојчица, која је нестала 13. маја, а пронађена је без последица 72 сата касније, рекла је да њено бежање из куће има везе са Фејсбук игрицом. Код мене у школи увелико се прича о томе, а ја сам успела да „нестанем“ само на један дан. Мама од другарице код које сам била ме је одрукала родитељима. Због правила игре, нико јавно неће да каже где ће се сакрити - објашњава Маја Р. (14).

Пут у проституцију

Биљана Кикић Грујић из центра за девијацију младих „Таргет“ у Новом Саду каже да разлози за улазак у ову игру могу бити жеља младих за доказивањем и осећајем припадности, као и потврда популарности: - Пре него што се ухвате овог изазова, деца би морала да размисле о могућим последицама. Младима свашта пада на памет, а могу постати жртве киднаповања, проституције...

Вишеструко значајан: О Тијанином закону

Закон на чије се усвајање тренутно чека требало би да понесе име Тијане Јурић (15), која је убијена 26. јула прошле године у селу Бајмок. Тијанин закон би Србију уврстио у земље система „Амбер Алерт“, у којима се узбуна за несталим одмах активира, а она обухвата појављивање слике детета на ТВ и интернету. У поступку реконструисања кретања, прибављања листинга и електронске комуникације, учествовали би полиција и служба за борбу против високотехнолошког криминала.

Језиво:Умиру због изазова

„Game of 72“постао је познат после нестанка две девојчице из САД. Нађене су после два дана 30 километара од куће. Neknomination, још једна деструктивна игра у којој тинејџери снимају себе док се наливају алкохолом, а једна особа у Ирској је због ње умрла. Још бизарнији је „Cinnamon challenge“, игра у којој се удише прах цимета, што изазива гушење, кашаљ и жељу за водом, који засмејавају посматрача.
Прочитајте још:ИСПОВЕСТИ ЕЛИТНЕ ПРОСТИТУТКЕ: Драже ми је да ме је*у десеторица за 1.500 евра него да радим од 8 ујутруПОСЕДУЈЕ СНИМКЕ СА ВИСОКИМ ФУНКЦИОНЕРИМА: Шавија дрма државни врх!
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА