Најновије

Пак: Вучић и Николић усаглашавају платформу о Косову

БЕОГРАД - Кабинет председника Републике неће објављивати текст нове платформе о Косову и Метохији, коју је Томислав Николић послао премијеру Србије, изјавила је саветница за медије председника Станислава Пак Станковић, наводећи да председник и премијер треба да се угласе око коначног текста.
Станислава Пак Станковић (Фото: Јутјуб)

Станислава Пак Станковић (Фото: Јутјуб)

Платформа би требало да иде у даљу процедуру када се председник и премијер усагласе око коначног текста, рекла је Пак за Данас. Прецизан датум састанка овим поводом Николића и Вучића још није утврђен, а Пак подсећа да је премијер већ рекао да ће то бити када се врати из званичне посете САД најављене за 1. јун. Пак је претходно изјавила у понедељак да ће о платформи председника Србије бити постигнут договор и да је граница испод које председник неће ићи - признавање Косова и Метохије. Она је навела да се и премијер Вучић позитивно изјаснио о платформи и да има поверења у Николића, који је платформу написао пре свега зато што се од Србије очекује у неком тренутку споразум о нормализацији и да "Србија стратешки плански приступи том догађају који нас чека". То је одговорно понашање, оцнила је Пак, јер албанска страна већ вековима има стратегију и план како да оствари "велику Албанију" и да би Србија требало да има план шта она жели у односима са албанском страном на Косову и Метохији. "Најгора могућа тактика би била да немате никакву стратегију, никакву платформу за даље разговоре са Албанцима", оценила је Пак. Према њеним речима, платформа је склона променама и дорадама до границе испод које председник неће ићи, а то је признавање Косова и Метохије. Премијер Вучић, подсећа Данас, у недељу увече је нагласио да ће о платформи разговарати са Николићем и да ако буде могућности да се нешто реалистично уради изаћи ће у јавност. "Треба да се разговара и о ставу Запада, који је изразито негативан у вези са платформом. Није реално да Србија има своје институције у Србици, Глоговцу и Урошевцу, то је проблем лоше политике вођене у претходном периоду", рекао је Вучић.
Прочитајте још:Дарко Младић: Руси прегледаjу Ратка у jунуШта се од пророчанства везаних за Србе и Србију остварило, а шта тек треба да се оствари
Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА