Најновије

Погледајте се у огледало и све ће вам бити јасно!

Ваше карактерне особине се поклапају са физичким карактеристикама на лицу.
Лице (фото: pixabay)

Лице (фото: pixabay)

Kада поделите своје лице са три хоризонталне линије и упоредите три дела лица, можда ћете уочити да је неки део вашег лица доминантнији од осталих. Кинески лекари који су изучавали технике читања лица, технику која се у Кини развија и као помоћ у дијагностиковању здравствених поремећаја и проблема, на основу тог доминантног дела лица могли би рећи нешто о вама, о вашој личности или о томе какав сте тип особе.

Опште функције лица

* Широко чело указује на интелигенцију и ментални приступ према решавању проблема, па ако је ваш доминантни део лица онај горњи вероватно је да сте заинтересованији за чињенице и логичко размишљање од других. * Особе које имају доминантан средњи део су амбициозне, желе да напредују и свој живот да промене набоље. Такви људи могу да жртвују много ствари да би постигли своје амбиције. * Особе код којих је доминантан доњи део лица уживају у физичким ризицима. Могуће је да је реч о боксерима или рвачима. Они су врло практични и желе да знају како би се идеје које имају могле уклопити у стварности, не само у њиховој машти. * Широко лице је оно код којега ширина лица по дужини приближно одговара висини и одаје врло самоуверену особу. Та особа вероватно има и нешто већи размак између очију, што указује на високу толеранцију. Може се занимати за детаље, међутим много више га занима глобална слика неког проблема или неке појаве. Вероватно би могла бити добар менаџер. * Особа са уским лицем, код које је висина лица изразито наглашена, вероватно се више ослања на искуство, а не интуицију, што значи да осећа нелагодност у новим ситуацијама. *Особе с округлим лицем врло су везане за природу, воле дружење и пријатну атмосферу. Међутим, осим карактера, Кинези из лица читају и неке догађаје из прошлости и предвиђају будућност.

Чело

Право чело открива прогресивног мислиоца Реч је о врло интелигентној особи која размишља прогресивно. Та особа неће реаговати рефлексно и неће се снаћи у новој околини ако не познаје људе. Ако нешто испред ње пада, вероватно то неће ухватити пре него што не падне на тло. Има проблема када ради под притиском, па му то може покварити последњих десет минута испита. Мало чело скрива брзе мисли Брзо закључује, обично прекида саговорнике да би завршио њихову реченицу и вероватно јој је досадно у разговору с особом равног чела, јер је преспора за њу. Међу њима је већина фудбалера и кошаркаша. Мало чело не значи да није реч о интелигентној особи, већ само да брзо доноси одлуке, што у животу често може створити проблеме. Закривљено чело одаје креативце Та особа је јако креативна. Погледајте само чела оних који студирају уметност, вецћина их имају закривљено чело. Мрзе ограничења и правила, воле да користе машту и вероватно се не сналазе у математици и рачуноводству. Ако је чело закривљено, а тај део лица доминантан, вероватно је реч о врло интелигентној особи, могуће и генијалцу. Очи удаљене од чела упућују на опрезне Особа са великом удаљености између очију и чела обично је опрезна. Кад иде у куповину, може обићи безброј продавница а да ништа не купи, већ се враћа за неколико дана и купује оно што јој треба. Релативно је спора у социјалним вештинама, а ако сте врло друштвени, повлачи се док се мало не навикне на вас. Не покушавајте гурати ту особу, пустите је да се полако навикава на промене. Очи близу чела откривају нестрпљивост Приликом куповине, одлуке доносе у секунди, без оклевања, па често купује ствари за које ће касније закључити да им уопште нису потребне. Обично су врло нестрпљиви и када одлуче да ће нешто важно урадити, најчешће не могу да спавају од узбуђења. Чини се као да никада не размишљају пре неке одлуке, односно делују брзоплето, што понекад може бити проблем.

Обрве

Равне обрве знак су логике Кад су обрве попут равне линије, реч је о човеку који се ослања на логику. Ако желите да га уверите у нешто, пали само логика и докази, не покушавајте ударати на емоције. Најбоље ћете га уверити у нешто с папиром и оловком у руци. Кад он уверава, понудиће вам све недостатке и предности везано уз одлуку коју треба донети. Повезане обрве откривају нонстоп мислиоца Таква особа се не може опустити, увек размишља, процењује људе и ситуације око себе. Врло је вероватно да не може да спава када се приближавају велики догађаји у њеном животу, јер глава ради сто на сат. Ако сте тај тип, пронађите начин на који ћете се опустити да вам не настрада здравље. Косе обрве одају контролоре Будите пажљиви с таквом особом, јер они увек желе контролу и власт. Погледајте фотографије бивших председника, изненадићете се колико њих има обрве у знаку обрнутог слова „латиничног В“. Ти људи обично се жестоко боре за власт и висок статус, те радна места. Ако желите да успе, покушајте запамтити његово име на првом састанку. Уживаће у ситуацијама у којима се чини да све зависи од њега. Танке обрве имају емотивци Врло танке обрве могу указивати да је реч о особи која је претерано осетљива, поготово ако он има деликатне црте лица, као што су мале очи, нос или уста. Кад се ради о тој особи, посветите додатну пажњу да га не повредите јер су врло осетљивији на спољне надражаје других људи. Пажљиво са критичним примедбама. Заобљене обрве носе пријатељски типови Особа са заобљеним обрвама (понекад се називају круг) је пријатељски настројена по природи, слично као и особе са округлим лицем, округлим образима и брадом. Ова ће вас особа најбоље разумети ако се у објашњавању користите примерима и метафором, поготово ако користите примере у којима се сама мора ставити у позицију онога о коме говорите.

Очи

Дубоке очи знак су посматрача Погледате ли особу са стране, приметићете да су јој очи дубоко усађене. То су особе које воле много да посматрају ствари и ситуације око себе и на основу тога доносе закључак о догађајима. У разговору са њима можда ћете имати утисак да вас особа не слуша, јер цело време док вас слуша анализира сваку вашу реч и испитује њихову ваљаност. Испупчене очи су знатижељни Могу бити веома енергични и као да желе да учествују у свему што се дешава. Не подносе да се игноришу, то је за њих велика увреда, поготово ако је реч о већој групи људи. Покушајте им приступити тако да увек нагласите њихово име када имате неку важну примедбу, односно тако да им посветите мало времена. Равне очи ознака су сталожених Такве особе имају врло уравнотежен приступ у расправама о нечем новом. Они поседују квалитете које су посредник између оних са испупченим и оних који имају дубоко постављене очи. Уопштено су добри преговарачи и миритељи те добро утичу на атмосферу у којој има пуно различитих мишљења. Често вам могу дати добар савет. Приближене очи скривају склоност детаљима Удаљеност проверите тако да вам пријатељ са стране процени може ли између ваша два ока стати још једно. Ако је растојање мала, вероватно је реч о особи која има склоност према детаљима. Та особа има снажну способност концентрације, не воли када је ометају. Често се бави детаљима на које други не обраћају пажњу. Врло тешко подносе промене температуре, саобраћајне гужве и спољне утицаје. Размакнуте очи имају визионари Ова особа увек воли сагледати ствари са висока, односно из даљине, као целину и на основу тога доноси закључке. Не оптерећује се делом проблема, не рашчлањује их. Може изгледати споро, али у ситуацијама у којима треба да одлучи о комплексном проблему тешко се сналази и треба јој пуно времена да на основу детаља заокружи целу слику.

Усне

Равне усне с врховима према доле знак су песимиста Увек очекује најгоре. Једна од великих предности ако имате такву особу уз себе је да вас може упозорити на све проблеме које можете очекивати, јер је то обично прво чиме се бави. Ако започињете пројекат и желите проценити ризике, поразговарајте с таквом особом јер ће вам савети бити врло корисни. Равне усне с врховима према горе откривају оптимисте Увек очекује добре ствари. Таква ће вас особа добро мотивисати и дати позитивну енергију ако крећете у реализацију неког пројекта. Међути, пазите да не подлегнете еуфорији, јер такве особе могу занемарити проблеме и опасности. Равна линија усана одају уравнотеженост Та особа има уравнотежен приступ и поглед на будуће догађаје. Може бити оптимистична и добар мотиватор ако верује да су услови добри и песимистична ако јој ствари изгледају лоше и види неке могуће проблеме. Та особа вам може дати врло уравнотежено мишљење о будућем пројекту, с обзиром на то да обично успе препознати и добро вредновати све важне информације. Велике усне – причљивци Воли много да говоре, па је врло корисна особа у великим групама које треба забавити. Међутим, ако људи око ње не слушају пажљиво, то би такву особу могло наљутити и довести до тога да реченице које изговара буду препуне огорчења. Кад вам је потребна упутства о томе како да пронађете неку улицу, бирајте на улици људе са пуним уснама. Мале усне имају ћутљивци Настоји да задрже свој приватни живот далеко од других и вешто крије своје емоције и осећаје. Тој особи можете поверити тајну јер ће је чувати. Танке усне знак су опреза Особа са танким уснама може бити врло опрезна и обично не воли авантуре и непредвиђене ситуације.

Нос

Велики нос не воли ауторитет Особа са великим носом мрзи наредбе, односно воле сами себи бити шефови. Нису за мале задатке, склонији су томе да дају већи допринос. Воле да се такмиче. Брзо им досаде задаци у којима се све своди на понављање, не воле да се своде на некога ко само удара печат. Мали нос одаје љубав према рутини Особа с малим носем нема проблема у послу који се своди на понављање и систематски рад. Можете их пронаћи међу адвокатима, или у администрацији и у сличним занимањима где је рутина врло важна. Ако вам треба неко на кога се можете ослонити да ће обавити све оне „досадне“ послове који вас умарају, особе с малим носом су идеалне. Кукаст нос карактер је оних који претерују Кад некога гледате са стране и изгледа вам као да има кљун орла уместо носа, препознат ћете све особине особе са великим носом, али наглашене. Таква особа воли да се осећа важном, па му искажете поштовање како би се осећао важно. Конкаван нос са округлим врхом открива помагача Има природну склоност да помаже другима и вероватно је члан неке хуманитарне организације. Када некоме помогне, осећа велико задовољство. Таква ће особа с времена на време преузети бриге и проблеме својих пријатеља да би им омогућила да се мало одморе. То су људи на које се увек можете ослонити. Округао нос карактер је знатижеље. Округао нос одаје знатижељну особу. Воли да зна све о свему, можда ће вас много испитивати, поготово ако у супротном не зна много о вама. Настојте да се не осећа као да нешто кријете од ње, јер се осећа непријатно. Често је тешко наћи начин да задржите неке приватне ствари за себе, односно у таквим ситуацијама можете имати проблема у односу. Нос закривљен према горе скрива поводљивца. Особа са оваквим носом верује свему и свакоме. Лако пада под утицај реклама и све јој се може продати. Понекад делују наивно као деца, уопште нису скептични и зато су честе жртве преваре. Зачудиће се ако их упозорите на то да нека ствар из рекламе коју су видели има и негативне стране, или да им није потребна. Нос закривљен према доле има скептик. Не верују ничем новом, за све им требају докази. Можете их препознати тако што у пекари испипају сваки хлеб, или отварају све шампоне да би проверили мирис. Ако сарађујете са том особом, или јој нешто треба продати, удавиће вас с питањима о томе док год не буде 200 одсто уверена у то да јој то треба.

Брада

Истакнута брада одаје тврдоглавост. Особа са шиљастом брадом може бити јако тврдоглава, слично као и особе са дугачким предњим зубима. Ако се обе функције споје, бежите. Особа са шиљастом брадом има жесток унутрашњи отпор према свему у што га други гурају, па будите врло флексибилни ако желите постићи неки договор с таквом особом. Брада повучена уназад карактер је изазивача Увек изазива судбину, остаје усправна и након пада, не одустаје док не постигне оно што жели. Већини ствари приступа као изазову или такмичењу. Има способност препознати про и контра било којег проблема, што га чини добрим саветником. Та особа ће вам помоћи да избегнете превише нагле одлуке и да се запалите за нешто што вам заправо не одговара. Мала брада открива осетљивост Особе са истакнутом брадом често имају малу браду. Таква је особа осетљива. Ако има и ситне црте лица, врло је осетљива на критике и тешке животне ситуације. Не вичите на људе са малом брадом јер ће побећи од вас, покушајте бити нежнији и стрпљивији него иначе. Избачене кости образа имају авантуристи Таква особа је храбра и воли авантуре. Никада не бежи од свађе, нема проблема са преузимањем ризика или тога да се упусти у нешто ново. Таква особа не везује се уз места и ситуације које пружају удобност, већ следи инстинкте и прихвата нове изазове. Воле да путују и истражују нова места. Две усправне линије између очију имају они склони самопромоцији Ова особа је поносна на себе и често оставља утисак успешне особе. Све своје успехе оглашава на велика звона, односно саму себе може гурати док не падне од умора. Понекад прелазе у крајност и претварају се у напорне самохвалисавце. А највећа увреда је ако се не дивите његовој величини. Више вертикалних линија између очију носе перфекционисти Ова особа је идеалиста, а често и перфекциониста. Све жели да буде савршено, па ако имате таквог шефа, то може бити врло напорно јер и људе у свом окружењу често терају на савршенство. С друге стране, може бити изузетно користан сарадник. Водоравне линије преко носа карактер су одговорности Ти људи су претерано одговорни, вероватно су имали много одговорности као деца. Имају осећај да је све на њиховим леђима, радо их подмећу кад год њихови ближњи имају проблем, односно радо преузимају туђе обавезе. Ретко се друже и ретко опуштају јер имају осећај да ће се за то време догодити нешто за што ће бити криви. Линије туге симбол је жалости Неки људи имају две линије испод носа, које воде према устима. Те се линије зову линијама туге и вероватно је да су доживели дужа раздобља туге у животу. Губитак ближње особе може завршити урезивањем те две линије испод носа. Односи се првенствено на емоционалан, ретко финансијски губитак. Високо постављене уши знак су брзине Уши мерите према линији носа, ако су пуно изнад дна носа, тада су повишене. Такве особе обично брзо усвајају информације и добро раде под притиском, поготово ако имају и приближене очи. Ниско постављене уши одају изгубљене Таква особа лако се изгуби у ситуацији када треба процесуирати брзе упутства и реаговати одмах. Побрините се да упутства добијају полако, кад год је могуће дајте дијаграме, табеле и помоћне информације. Ако та особа има велику удаљеност између очију и обрва вероватно ће бити спора при пријему и обради података и задња ће завршити посао.
Прочитајте још:ИСПОВЕСТИ ЕЛИТНЕ ПРОСТИТУТКЕ: Драже ми је да ме је*у десеторица за 1.500 евра него да радим од 8 ујутруШта се од пророчанства везаних за Србе и Србију остварило, а шта тек треба да се оствариОВО ВЕЋ НИЈЕ НОРМАЛНО: Зашто све више људи обољева од алергије на полен?
Извор: 24сата.хр

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА